El web SelvaCultura ja dóna cobertura a unes 200 activitats

El portal va néixer el passat 10 de maig

El nou portal web SelvaCultura, que va posar en marxa el Consell Comarcal de la Selva el passat 10 de maig, ha tingut una molt bona acollida durant els seus primers tres mesos de funcionament i ja dóna cobertura a unes 200 activitats realitzades als municipis selvatans.

Aquesta nova plataforma web neix amb l’objectiu d’agrupar en un sol clic les activitats culturals que es porten a terme a la comarca. Es tracta d’un portal de promoció de l’activitat cultural professional de la comarca de la Selva, amb especial focalització entorn de les arts escèniques i visuals i la música.

Així, SelvaCultura pretén impulsar l’activitat artística a la comarca, fomentar el consum cultural i generar nous públics per a la cultura dels municipis selvatans. El web permet als usuaris fer una cerca dels esdeveniments segons categories com música, arts escèniques, exposicions i activitats familiars, entre altres i segons municipis. També inclou un apartat de notícies de contingut cultural i relacionades amb concursos, beques i premis.

Durant aquests tres primers mesos, el portal ha presentat una selecció dels esdeveniments més destacats de la comarca, amb una acurada selecció que vol donar resposta als interessos del públic atret per a la cultura.

La consellera de Cultura al Consell Comarcal de la Selva, Raquel Reyner, ha explicat que “aquest projecte va néixer, d’una banda, amb la voluntat de cobrir un buit existent a la comarca, com és aglutinar tota l’activitat cultural de la Selva en un mateix espai que fins ara no existia, i, de l’altra, amb la voluntat de posar de manifest la necessitat de promocionar l’activitat cultural de la comarca de la Selva i posar en valor l’element cultural i creatiu com a factor de dinamització econòmica i social a la comarca”.

SelvaCultura difon activitats de caràcter professional, organitzades per ajuntaments, entitats o empreses del sector cultural i creatiu, capaces d’atraure el públic interessat en la cultura, i que tenen una projecció més enllà dels mateixos municipis.

El web, a banda de les activitats culturals relacionades amb la música, les arts escèniques, la dansa, el teatre, els festivals, les exposicions, el circ, entre altres, inclou un directori de notícies culturals.

Art en Ruta i Primera Mostra SelvaCultura 2017

En el marc del projecte SelvaCultura s’inclouen dues accions més com són l’Art en Ruta i la Primera Mostra Selva Cultura 2017. Pel que fa a l’Art en Ruta, es tracta d’una iniciativa de promoció de les arts visuals que estableix un circuit entre els artistes i els municipis de la comarca de la Selva. Aquesta activitat pretén promocionar les arts visuals de la comarca i la professionalització dels artistes selvatans. Així, hi ha previst que s’ofereixi un catàleg d’obres d’artistes de la comarca i es dinamitzin els espais culturals dels municipis.

D’altra banda, aquest nou projecte d’àmbit comarcal també preveu la Primera Mostra SelvaCultura 2017, que és una trobada per posar en contacte el sector cultural de la comarca i els ajuntaments de la Selva.

Aquesta activitat pretén crear ponts entre els ajuntaments i els sector cultural de la comarca, iniciar un espai de trobada i treball en xarxa (networking) per impulsar la contractació i facilitar l’intercanvi entre els agents culturals de la comarca de la Selva. L’estructura prevista d’aquesta activitat inclourà una mostra d’artistes professionals de la comarca, un catàleg de companyies i professionals, un espai de treball en xarxa entre artistes i ajuntaments.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, s’ha mostrat molt satisfet de la tasca que s’està realitzant els darrers mesos, que ha permès posar en marxa aquest nou espai cultural a la comarca de la Selva. I és que, tal com han recordat tant Balliu com la mateixa Reyner, fins ara no hi havia cap eina cultural que aglutinés tota la informació cultural selvatana, i per tant era un buit existent. Amb aquest nou portal, l’ens comarcal dona resposta a una necessitat cultural que fins ara no s’havia pogut cobrir a la comarca de la Selva.