El Consell Comarcal de l'Alt Empordà reclama un estudi per al desplegament de la fibra òptica

A la tardor arribarà una xarxa troncal a Figueres

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha demanat a la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital del Departament de la Presidència la redacció d'un estudi per al desplegament de la fibra òptica per fer front a la mancança en aquest àmbit ja que les dificultats més grans que troben les empreses a l'hora d'ubicar-se a la comarca és l'accés a la banda ampla i la garantia de subministrament elèctric.

En un comunicat, el Consell Comarcal també sol·licita que s'aprofiti que a la propera tardor arribarà a Figueres una xarxa troncal de fibra òptica perquè els operadors la distribueixin fins als usuaris finals de tots els municipis de l'Alt Empordà. Segons el Consell Comarcal, la fibra òptica és un servei "bàsic" per a l'equilibri territorial i important per àmbits com l'educació, la sanitat, l'economia, la cultura i el lleure.

El passat mes de juny, la Secretaria de Telecomunicacions va anunciar l’arribada de la fibra òptica a Figueres per a la propera tardor mitjançant un projecte que consta de 23 quilòmetres per l’AP-7 de Girona fins a Figueres, i de dos quilòmetres més de tram urbà fins arribar al punt de connexió, amb un pressupost de 300.000 euros.