Una embarcació s’incendia i s’enfonsa darrera les roques de Sa Palomera a Blanes

Els tres ocupants van resultar il·lesos

  • Aj. de Blanes
    Fotos: Aj. de Blanes
  • L'embarcació cremant davant de la platja. Aj. de Blanes
    L'embarcació cremant davant de la platja
    Fotos: Aj. de Blanes

Un iot d’esbarjo de sis metres d’eslora es va incendiar ahir a la tarda quan estava navegant al darrera del conjunt rocós de Sa Palomera, a la costa de Blanes. El tripulant i els dos passatgers –dos homes i una dona- que hi havia a bord van ser recollits sans i estalvis per un vaixell que fa creuers turístics de proximitat, que els va traslladar fins el port pesquer.

L’alerta es va rebre al centre operatiu d’emergències des de diferents fonts d’avisos quan passaven pocs minuts d’un quart de set de la tarda. Un cop els passatgers van ser deixats a port, van relatar que feia poca estona que havien sortit a navegar quan van detectar que alguna cosa no funcionava correctament. Al obrir la tapa del motor van comprovar com sorgien flames del seu interior, i per això van demanar ajuda a les embarcacions que passaven pel voltant, acostant-s’hi finalment el creuer Neptú.

Mentrestant, el vaixell va continuar cremant, acudint-hi diferents efectius: l’embarcació de Protecció Civil Blanes, un vaixell d’emergències de la Guàrdia Civil i, finalment, el Sirius de Salvament Marítim. Mentre Protecció Civil s’encarregava de les tasques de contenció perquè cap altra embarcació s’hi acostés, la de la Guàrdia Civil va fer una primera intervenció amb mànegues d’aigua.

Per últim, va ser la intervenció del Sirius la que va acabar d’extingir el foc, remolcant el iot sinistrat fins on finalment es va enfonsar, a tocar de la part posterior del conjunt rocós de Sa Palomera. L’operatiu es va donar per tancat quan passaven minuts de 2/4 de 8 de la nit, i també va incloure la intervenció de dos efectius del SEM: una ambulància i un VIR, vehicle d’intervenció ràpida, que va fer un reconeixement als tres passatgers, comprovant que no els havia passat res greu, tan sols un lògic ensurt.

A causa que el iot d’esbarjo estava fet de fibra de vidre, al incendiar-se va provocar un fum negre molt intens, així com la clàssica i desagradable olor que genera aquest tipus de material al cremar. Això va despertar l’interès de blanencs i visitants, sobretot perquè la barca estava cremant a la part posterior de la platja on estaven muntats els efectes pirotècnics amb motiu del Concurs Internacional de Focs d’Artifici, que no va quedar afectat en cap moment pel sinistre.