Peralada es rendeix al talent del polifacètic Franco Battiato

L'italià omple les 1.700 localitats de l'Auditori Parc del Castell

El Festival de Peralada rebia un dels grans noms d'aquesta 31a edició. L'artista italià Franco Battiato visitava per primera vegada el festival, i a jutjar per la reacció final del públic, probablement no serà l'última. Un gran concert de dues hores on han sonat totes les grans cançons que Battiato ha escrit i composat al llarg de la seva carrera.

Amb una posada en escena simple però imponent i un so impecable els sis músics que envoltaven Battiato han enllaçat grans èxits com 'Povera patria', 'Segnali di vita' o 'La staggione dell'amore'. En total una hora i mitja que s'ha tancat de la millor manera que es podia esperar, amb cinc bisos que guardaven el millor de la nit, un final amb 'Voglio vederti cantare' on tot el públic s'ha posat dret, i que s'hi ha quedat per escoltar i cantar amb Battiato, la gran 'Centro di gravità permanente'.

El director del festival, Oriol Aguilà, s'ha mostrat "molt satisfet" de poder tenir Franco Battiato a Peralada i reconeix que "era molt estrany" que l'artista italià no hagués passat mai en les 31 edicions que s'han fet fins ara.

Aguilà ha elevat la figura de Battiato a qui considera "un dels grans de la música italiana" i ha posat de relleu la seva capacitat polifacètica. "Estem parlant d'un compositor d'òpera, músic, lletrista i cineasta. Un artista en majúscules", ha reblat. El director explica que Battiato "s'ajusta a la personalitat del festival". "És un virtuós que arrisca amb elements innovadors. El festival manté la seva essència clàssica i lírica incorporant nous elements", ha concretat.

Bon ritme d'entrades

Aguilà s'ha mostrat "molt satisfet" del ritme d'entrades del festival. En aquest sentit ha explicat que hi ha espectacles que funcionen segur, com Madama Butterfly, o el Ballet Béjart Ballet de Lousana. "Ens ha sorprès però que en Franco va vendre totes les entrades de seguida", ha reconegut.

A Battiato el va precedir aquest divendres el solista britànic Bryan Ferry que, com l'italià, va vendre totes les entrades, en un concert que es va fer a l'Auditori del Castell.

Oriol Aguilà ha explicat que des del festival no tenen la intenció de créixer en nombre d'espectadors. "El que volem és mantenir la qualitat dels espectacles. Tenim un públic fidel i treballem per estar al nivell".