Blanes anul·la l'Ensorra't perquè veu inviable traslladar el festival

Els organitzadors demanen que l'Ajuntament els ajudi amb les despeses

Un dels actes més populars de la Festa Major de Blanesno es farà. El festival Ensorra't que reuneix multitud de persones a la platja de la localitat s'ha suspès després de la decisió del jutjat Contenciós Administratiu 3 de Girona que ha mantingut la mesura cautelar que obligava als organitzadors a allunyar-se un quilòmetre del domicili d'un veí, que va denunciar el festival. L'acusava de ser el responsable del mal estat de salut de la seva dona. Una teoria que venia acreditada amb l'informe d'un metge.

Arran de saber-se la decisió aquest dijous al migdia, el Consell Local de Joventut de Blanes ha decidit suspendre el l'acte ja que veuen "impossible" reorganitzar-ho tot en un dia – l'Ensorra't comença demà-. Per tot plegat han decidit entrar una moció d'urgència al ple d'aquest dijous perquè el consistori aprovi ajudar-los econòmicament per poder fer front a les despeses.

En la moció es destaquen cinc punts: El primer demana que s'obri una partida pressupostària per cobrir les despeses que no es puguin assumir per part de l'entitat. El segon apartat sol·licita que el consistori faciliti els tràmits que calgui perquè l'entitat pugui fer activitats.

També exigeix a l'ajuntament que emprengui accions legals contra els denunciants, el jutge que ha dictat la mesura cautelar i el metge que va vincular els problemes de salut de la dona del denunciant amb el festival, pels "danys causats". A tots ells l'entitat vol que el consistori els declari 'persones non grates' a Blanes.

Finalment també incorporen un punt on donen suport al regidor de Joventut, Joel Comas, que va posar el seu càrrec a disposició després de sorgir la polèmica.

Concentració abans del ple

Abans de començar el ple d'aquest dijous on s'ha incorporat d'urgència aquesta moció presentada pel consell, els organitzadors de l'Ensorra't, acompanyats d'alguns veïns, s'han concentrat a fora del consistori per fer sentir el seu malestar. Des del Consell Local de Joventut asseguren que se'ls ha fet "molt mal", ja que del festival en depenen els ingressos de tot l'any.

Tot i que encara no s'ha avaluat l'impacte econòmic, cal tenir en compte que a l'Ensorra't 2017 hi havia programats grups com Itaca Band, Lágrimas de Sangre, o els suïssos Klischée.