Suara esquiva el judici pagant 45.000 euros als treballadors del servei d'atenció domiciliària de l'Alt Empordà

UGT els havia demandat

Suara, l'empresa que fins fa uns mesos s'encarregava del servei d'atenció domiciliària a l'Alt Empordà, ha pagat 45.000 euros als treballadors en concepte d'endarreriments per incompliment de conveni. Ho han rebut un total de 46 treballadors, amb quantitats que van des dels 40 euros fins als 3.000 euros en funció de les rutes que havien fet durant més d'uny any. És l'acord a què es va arribar el 9 de juny del 2017 després que UGT de comarques gironines denunciés l'empresa i el cas arribés al jutjat social número 1 de Figueres. L'empresa va acceptar pagar aquests diners, que ha abonat aquest juliol, per evitar anar a judici. El sindicat l'havia denunciat el febrer passat per no computar com a "treball efectiu" el temps de desplaçament entre servei i servei, incomplint el que estableix el conveni.
 
El període pel qual els treballadors han aconseguit que se'ls abonés els endarreriments va des del febrer del 2016 fins al 17 d'abril d'aquest any. "L'aplicació del conveni era molt clar en aquest cas", ha subratllat la secretària d'organització FeSP-UGT Comarques Gironines, Ainhoa Elechiguerra, que celebra que l'empresa hagi complert l'acord a què havien arribat el mes passat.

Des de mitjans abril, els treballadors van ser subrogats a una nova empresa, Artris, que actualment s'encarrega d'aquests serveis. Contràriament del que es preveia inicialment, no ha calgut ampliar la demanda contra la nova adjudicatària després de constatar que aquesta està complint el que es diu al conveni i s'estan abonant les quantitats corresponents a nivell de desplaçaments i còmput de jornades. El Consell Comarcal de l'Alt Empordà és qui treu a concurs aquest servei.