El president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà cessa al vicepresident quart, Manel Toro

És regidor no adscrit a l'Ajuntament Figueres

El president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Ferran Roquer, ha cessat aquest dimarts a la tarda el fins ara vicepresident quart de l'ens, Manel Toro, que abandona l'equip de govern integrat fins ara per CiU i el PSC. Toro, que formava part de l'antiga Unió Democràtica, és regidor no adscrit a Figueres després d'haver abandonat el govern municipal del PDeCAT. Al Consell Comarcal ocupava la vicepresidència quarta i les àrees de Promoció Econòmica i de Serveis Econòmics. De moment, aquestes tasques seran assumides pel president comarcal a l'espera del relleu de consellers que es farà pel setembre coincidint amb el mig mandat. Serà aleshores quan es farà la nova distribució de competències i es canviarà el nom del grup polític de CiU a PDeCAT.
 
Roquer (CiU) ha comunicat ja la decisió a la resta de l'equip de govern comarcal, integrat per consellers del seu partit i del PSC. La intenció del govern comarcal és, segons han avançat en un comunicat, que quan es facin efectius els canvis de consellers de mig mandat una nova persona assumeixi les tasques que fins ara desenvolupava Toro i que assumirà provisionalment el mateix Roquer. Toro també és regidor a Figueres, actualment no adscrit. És precisament aquest fet el que hauria provocat la seva destitució.

Toro va ser la mà dreta de l'alcaldessa de Figueres en l'anterior mandat dins la coalició de CiU, gestionant la cartera econòmica en plena crisi. En aquest mandat, i després que es trenqués l'acord de govern amb el PSC, Toro i dos regidors més de l'antiga Unió Democràtica també van marxar deixant el govern de Marta Felip en minoria.

Des d'aleshores les relacions s'havien anat refredant fins que ahir mateix en un ple extraordinari, Toro es va oposar a la gestió d'un dels projectes estrella de Felip: el Museu del Circ.

Precisament aquest és el motiu que hauria provocat la destitució. Així mateix ho admetia Toro en un comunicat enviat als mitjans: "La raó, el vot contrari ahir a la moció presentada pel PDeCAT en favor del Museu del Circ. Res de personal, em diu el president i ho crec". També assegura que era el tercer cop que l'avisaven que es podia produir aquesta destitució. A més, es reafirma en oposar-se al Museu del Circ com el preveu l'actual govern municipal de Figueres.

Toro compartia equip de govern al Consell Comarcal de l'Alt Empordà amb Joaquim Felip de CiU i Pere Casellas del PSC. Tots ells eren, fins al mes de febrer, socis de govern també a Figueres, la capital comarcal. Primer va ser Casellas qui va trencar l'acord de govern per part del PSC i després Manuel Toro i Núria Galimany, procedents d'Unió, també deixaven el govern en minoria. De tots ells, només Felip segueix com a regidor de govern a la ciutat. Fins ara, tots encara eren equip de govern al Consell Comarcal de l'Alt Empordà.