El venedor de l'inflable de Caldes va dir als amos del restaurant que ancoressin el castell per tots els punts

Continuen les declaracions de testimonis per l'accident al Mas Oller

El venedor de l'inflable de Caldes de Malavella (Selva) ha assegurat aquest dimarts al jutjat que va dir als amos del restaurant que ancoressin el castell per tots els punts de fixació. L'home ha detallat que quan va vendre el castell al propietari de l'establiment va fer una demostració per ensenyar com s'havia de muntar i desmuntar i com s'havia de clavar a terra.

Tot i això, el venedor ha parlat tota l'estona de sis punts d'ancoratge (quan segons l'informe dels Mossos d'Esquadra en tenia deu) i no ha sabut precisar si els va fixar tots en el moment de la compravenda.

El venedor, veí de Girona, ha explicat que va comprar l'inflable a Mollerussa, tot i que no ha sabut concretar on. També ha afegit que la documentació que va deixar en una benzinera per fer-li arribar a l'amo del restaurant després de l'accident és la que li va donar el fabricant i que li ha servit per aconseguir llicències municipals per instal·lar l'inflable a fires. "Això voldria dir que els paper estaven en ordre si va poder muntar el tobogan a diferents municipis", ha afirmat l'advocat de la defensa, Carles Monguilod.

El testimoni també ha detallat que quan li va vendre l'inflable a l'investigat, li va fer una demostració per explicar com s'havia de muntar i desmuntar. En aquell moment, assegura, li va "recomanar" que sempre l'ancorés a terra utilitzant tots els punts de fixació de l'inflable, ha explicat l'advocat de l'acusació particular Carles Alabau. Tot i això, afegeix l'advocat, al llarg de tota la declaració ha parlat de sis ancoratges quan, segons els mossos, l'inflable en tenia deu.

Aquesta afirmació entra en contradicció amb el que va declarar l'amo del restaurant, que va explicar que només feien servir dos punts de fixació seguint les instruccions del venedor. "Avui no ha estat capaç de recordar si quan va fer la demostració va arribar a fixar tots els ancoratges o no", ha afegit Monguilod.

L'advocat ha avançat que demanarà que es localitzi i es citi a declarar el fabricant de l'inflable, sobretot per determinar la documentació que va entregar al venedor i si és la reglamentària.

Pendents d'informes

El jutjat està pendent de rebre els resultats de l'informe encarregat pel jutjat a la unitat d'enginyeria forense de la policia espanyola per determinar les causes de l'accident. En paral·lel, l'acusació particular ha encarregat un estudi per determinar si es van cometre negligències de seguretat i a l'hora de controlar l'atracció. Els lletrats Alabau i Javier Soria no descarten demanar imputar algunes administracions en el cas si conclouen que no van complir amb les seves obligacions.

També falta que el jutjat citi a declarar cinc testimonis més però encara no hi ha data. Els que han declarat aquest dimarts han assegurat que no feia vent i que van veure sortir l'inflable catapultat després de fer un primer moviment sospitós.