Olot programa una projecció d'''Estiu 1993'' amb la directora Carla Simon

Es farà als Cines Olot dissabte a la tarda

A partir de demà s’estrena la pel·lícula “Estiu 1993”. El film de Carla Simon arriba als cinemes de tot Catalunya avalada pels premis obtinguts als festivals on fins al moment s’ha presentat. A la Berlinale, Carla Simon ha recollit el premi a la millor opera prima i la distinció especial del jurat en la secció Generation Kplus. També ha guanyat la Bisnaga d'Or al millor llargmetratge espanyol en el vintè Festival de Màlaga i s’ha emportat el guardó al millor llargmetratge del FIC-CAT. Simon també ha obtingut el guardó a la millor direcció de la secció oficial del Festival de Cinema de Buenos Aires.

Els ciutadans de la Garrotxa han seguit molt atents els reconeixements obtinguts aquests últims mesos per Carla Simon. Bona part dels figurants són de la comarca, on transcorre la seva trajectòria personal de Simon que es va instal·lar a viure a Les Planes d’Hostoles amb els seus familiars més propers després de quedar òrfena. El municipi de Les Planes, amb el que Simon manté una estreta vinculació, i altres paisatges de la Garrotxa apareixen en el film que es va rodar l’estiu de 2016. A principis de juny de l’any passat, l’equip de “Estiu 1993” es va instal·lar a Olot per iniciar els treballs previs al rodatge. L’equip tècnic va comptar amb el suport de l’Ajuntament d’Olot per fer possible la gravació, que va anar a càrrec d’una quarantena de professionals de l’equip tècnic de la pel·lícula i que va mobilitzar 150 persones (entre actors professionals i figurants).

L’estrena a Olot amb Carla Simon

“Estiu 1993” es podrà veure a partir d’aquest divendres 30 de juny a tot Catalunya, també a Cines Olot. Aquest dissabte a 2/4 de 7h de la tarda, s’ha previst una sessió que comptarà amb l’assistència de la directora Carla Simon. Serà una projecció especial amb les persones que van participar del rodatge de la pel·lícula i per la qual ja no queden entrades disponibles.

A Cines Olot, “Estiu 1993” es podrà veure aquest divendres a les 18:15, 20:30 i 22:45 mentre que dissabte i diumenge l'horari d’inici de les sessions serà 16:00 - 18:15 (excepte la sessió especial de dissabte que començarà a les 18:30h) - 20:30 - 22:45. Consulteu la resta d’horaris a la pàgina web de Cines Olot www.cinesolot.cat