La revetlla de Sant Joan deixa 241 incidents i 424 trucades al 112 a les comarques gironines

No s'han de lamentar accidents mortals de trànsit

  • Incendi d'uns contenidors a Blanes. Aj. de Blanes
    Incendi d'uns contenidors a Blanes
    Fotos: Aj. de Blanes
  • Instant de la foguera de Sant Joan a Girona. Leo Bejarano (@leobejarano)
    Instant de la foguera de Sant Joan a Girona
    Fotos: Leo Bejarano (@leobejarano)
  • Incendi d'una zona de matolls a Blanes. Aj. de Blanes
    Incendi d'una zona de matolls a Blanes
    Fotos: Aj. de Blanes

La revetlla de Sant Joan ha deixat un balanç de 241 incidents –cap d'especial gravetat- i un total de 424 trucades al telèfon d'emergències 112, segons ha informat la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) en el període comprès entre les vuit del vespre d'ahir i les vuit del matí d'avui. Concretament en el comput global de Catalunya, les comarques on s'han produït més avisos han estat el Barcelonès (1.448 trucades, el 27,8% del total), el Vallès Occidental (805 trucades, el 15,46% del total) i el Baix Llobregat (552 trucades, el 10,6% del total). Per municipis, destaca Barcelona ciutat que ha acumulat el 17% de les trucades al 112 (907), seguida a considerable distància per Sabadell (286 trucades, el 5,5%), l'Hospitalet de Llobregat (195 trucades, el 3,75%) i Santa Coloma de Gramenet (173 trucades, el 3,32%). D'entre els serveis més destacats fins a la mitjanit pels Bombers de la Generalitat –que acumulaven fins a 550 avisos- destaquen un incendi de vegetació a Sitges (Garraf), a tocar de la urbanització Rat Penat, que ja està encerclat, i un altre foc en una zona boscosa a tocar de la urbanització la Vinya de Bonastre (Baix Penedès).

Pel que fa al nombre d'incendis s'han registrat els següents pertanyents a focs de vegetació (agrícola, forestal i urbà): 9 a l'Alt Empordà, 22 al Baix Empordà, 2 a la Cerdanya, 4 a la Garrotxa, 14 al Gironès, 3 al Pla de l'Estany i 13 a la Selva.

Respecte a incendis diversos (habitatges, vehicles, entre d'altres) la major part s'han produït en la crema de contenidors. Es reparteixen de la següent forma: 11 a l'Alt Empordà, 10 al Baix Empordà, 2 a la Cerdanya, 17 al Gironès, 5 al Pla de l'Estany, 1 al Ripollès i 24 a la Selva.

Trànsit

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que des de l’inici del dispositiu especial de trànsit amb motiu de la festivitat de Sant Joan, a les 15.00 h d’ahir divendres 23 de juny, no s’ha registrat cap sinistre mortal a les carreteres i autopistes de Catalunya.
 
Fins a les 21 h d’ahir, han sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona 213.272 vehicles, el 42% dels 500.000 vehicles previstos fins avui a les 15.00 h. En aquests moments domina la fluïdesa a la xarxa viària catalana, tot i que a l’N-340 es dóna pas alternatiu a Sant Carles de la Ràpita, a causa d’un camió avariat
 
Convé destacar que ahir a la tarda, tal com s’havia previst i alertat, es va registrar una operació sortida complicada arran de la mobilitat del cap de setmana de Sant Joan i dels desplaçaments per a la celebració de la revetlla. Hi va haver congestions quilomètriques que van afectar principalment l’AP-7 amb 36 km entre Papiol i la Roca del Vallès en sentit nord i 19 km entre Papiol i Gelida en sentit sud. La situació també va ser complicada a la C-32, amb 13 km entre Cornellà i Castelldefels i a la C-31 d’El Prat a Castelldefels, i més endavant a les costes del Garraf per un accident que va obligar a donar pas alternatiu. A la Costa Brava, les retencions màximes es van produir a la C-35 de Vidreres a Llagostera  i a la C-65 de Cassà de la Selva a Llagostera, en sentit Platja d’Aro. La C-31 va patir retencions de Sant Adrià a Teià, agreujades per un accident i, de retruc, la B-20 va patir aturades del Nus de la Trinitat a Montgat, en sentit Mataró. Ambdues rondes de Barcelona es van col·lapsar durant bona part de la tarda. A banda, es va tallar la B-231 a Hostalets de Pierola, per un incendi en aquesta localitat. Diversos trams de retencions es van allargar fins a quarts d’onze de la nit.