El port de Roses rep per primer cop 1.800 passatgers amb el creuer Tui Discovery

Els seus ocupants són de nacionalitat britànica

El port de Roses (Alt Empordà) ha rebut avui per primera vegada el creuer Tui Discovery de la companyia britànica Thomson Cruises, amb 1.800 passatgers. Aquest creuer farà tres escales aquesta temporada. Roses preveu fer una temporada històrica amb 6.000 passatgers i sis escales que ajudaran a dinamitzar el turisme a la vila i a la Costa Brava.

L’estrena de la Thomson Cruises al port rosinc amplia el ventall de companyies de creuer i la tipologia de turistes. En temporades anteriors, Roses rebia navilieres de luxe amb passatgers majoritàriament nord-americans. La incorporació d’una companyia estàndard com Thomson aporta major nombre de passatgers, entre 1.200 i 1.800, segons el creuer, i un perfil de turista britànic.

Aquesta temporada la companyia Thomson Cruises, que porta dotze anys apostant per Palamós, farà nou escales amb el Tui Discovery i dues amb el Thomson Majesty a la costa gironina. Així, un 42% dels passatgers que visitaran els ports de Roses i Palamós aquesta temporada ho faran amb la companyia Thomson.

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, acompanyat del regidor de Turisme i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses, Fèlix Llorens, i la Tècnica de la tècnica de Màrqueting i Promoció del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Anna Barceló, ha lliurat la metopa portuària al capità del Tui Discovery per commemorar la seva primera escala al port de Roses. Gómez ha valorat l’aposta de la companyia Thomson per Roses i ha manifestat: “Situa el port rosinc en un any històric amb rècord de passatgers i incrementa el potencial turístic de la Costa Brava”. Gómez ha explicat que tant Ports de la Generalitat com l’Ajuntament de Roses i el Patronat de Turisme Costa Brava aposten per un “creixement sostenible” del Port de Roses.

Tui Discovery

El creuer Tui Discovery ha arribat a les 7.00 hores del port francès de Sété i salparà a les 18.00 hores al port d’Eivissa. El 90% dels turistes s’han quedat a Roses per visitar la vila i la resta han fet excursions a Cadaqués, Girona i Figueres on han visitat el Museu Dalí. Per promoure el descobriment del territori entre els nous turistes, l’Ajuntament de Roses ha muntat un punt d’informació a bord del creuer per donar a conèixer als passatgers la vila i la seva àrea d’influència durant la seva estada.

El Tui Discovery ha estat fondejat al port-badia de Roses. Per baixar els passatgers a terra, el vaixell ha utilitzat quatre tènders (vaixells llançadera), amb una eslora de 15 metres i una capacitat de 100 persones cadascun.

Aquest creuer disposa de 915 camarots, 11 cobertes, restaurants, bars, cafeteries, piscines, rocòdrom, minigolf, biblioteca, gimnàs, jacuzzi, sales de jocs per als petits, entre d’altres. El vaixell té una eslora de 264 metres, una mànega de 32 metres i un registre brut de 69.130 tones.

Les pròximes escales del Tui Discovery a Roses estan previstes per al 20 de juliol i el 14 de setembre.