Creen una ruta interactiva de Prudenci Bertrana a Girona amb referències a 'Joc de Trons'

El recorregut consta de 15 punts del Barri Vell

Quinze espais del Barri Vell de Girona, descrits en algunes obres de Prudenci Bertrana però també convertits en escenaris televisius de la sèrie 'Joc de Trons, són el fil conductor del web interactiu que s'ha presentat aquest dimarts.

Es tracta d'una ruta dedicada a aquest autor amb algun "toc" de la popular sèrie on s'inclou la catedral o Sant Pere de Galligants. És el primer projecte del Laboratori d’Innovació en Nous Formats i Llenguatges Periodístics creat ara fa un any on hi participa el Campus de Comunicació Cultural i Corporativa de la UdG i 'Nació Digital'.

Ha comptat amb la participació d'estudiants del Grau de Comunicació Cultural amb la coordinació de les professores Mita Casacuberta i Mariàngela Vilallonga. El web inclou mapes, fotografies i fragments de veu d'alguns dels textos literaris de l'autor de 'Josafat' però també s'han recuperat imatges de la sèrie després que els estudiants visitessin el Museu de Cinema i parlessin amb alguns dels actors que van fer d'extres.

A través del web, els visitants que vulguin fer la ruta podran consultar-la des d'un mòbil, tablet o també a través d'un portàtil. La informació que hi ha penjada és sobretot de Prudenci Bertrana i d'algunes de les obres que va escriure i que passen a la ciutat, com és 'Josafat' i 'El vagabund'. Ara bé, també es va creure convenient fer algunes referències a l'experiència de la ciutat com a escenari del rodatge de la sèrie 'Joc de Trons' ara fa dos anys, segons ha explicat la directora de Nació Digital, Karme Peiró. "El que tenen en comú són alguns dels escenaris; a cada punt, com ara la catedral, trobes un mapa i a dins un punt blau on pots accedir a les fotografies de la sèrie que van aprofitar el mateix escenari", ha explicat aquest dimarts.

D'aquesta manera, el visitant pot veure fotografies, mapes i fragments de veu d'alguns textos literaris al llarg d'aquest recorregut on s'inclouen un total de 15 espais del Barri Vell. Entre ells hi ha la catedral, Sant Pere de Galligants, el carrer dels Alemanys o Sant Domènec. En el cas de les referències a la sèrie, els estudiants han recuperat fotografies de 'Joc de Trons' que hi havia al Museu del Cinema de la ciutat i també han parlat amb alguns dels actors que van fer d'extres durant el rodatge d'alguns capítols de la sisena temporada.

Aquest és el primer projecte que es desenvolupa des del Laboratori d’Innovació en Nous Formats i Llenguatges Periodístics creat ara fa un any i amb la participació del Campus de Comunicació Cultural i Corporativa de la UdG i Nació Digital. El vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la Universitat de Girona (UdG), Ramon Moreno, ha explicat que el web s'ha fet amb l'ajut d'estudiants del Grau de Comunicació Cultural i sota la coordinació de les professores Mita Casacuberta i Mariàngela Vilallonga. I ha recordat que la ruta coincideix amb la celebració enguany de l'Any Bertrana.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha assenyalat que la creació del laboratori i la recerca de sinergies és molt positiu per a la ciutat i que esperen que agafi "molta musculatura" per seguir "explorant i investigant". "Estem encantats amb el resultat", ha afegit, perquè és una altra forma d'abordar la literatura i la ciutat a través de les noves tecnologies.