Set detinguts per tràfic de drogues en tres operacions diferents a l'Alt Empordà

En una actuació els arrestats van envestir dos vehicles policials

Tres actuacions dels Mossos han permès arrestar set persones per delictes contra la salut pública a l'Alt Empordà. La primera operació es va dur a terme el 21 de maig a la N-II al terme municipal de Figueres. Una patrulla de paisà de la policia va detectar, a quarts de vuit del vespre, un vehicle que sortia en direcció França i que desprenia una forta olor a marihuana.

Els agents van demanar al conductor que s'aturés, però lluny de fer-los cas, va accelerar i va començar a conduir de manera temerària. En la persecució, el sospitós va envestir el cotxe dels Mossos i va intentar continuar amb la fugida. Va ser aleshores quan un altre vehicle policial es va interposar en el camí dels detinguts que, tot i que també el van envestir, no van poder continuar l'escapada.

Els agents van arrestar els dos ocupants del cotxe i van confiscar tres quilos i mig de marihuana, gairebé quatre grams de cocaïna i un gram i mig de haixix. Els dos homes van quedar detinguts per un delicte contra la salut pública, un altre de conducció temerària i un tercer d'atemptat contra un agent de l'autoritat. Després de declarar, el jutge els va deixar en llibertat.

El 22 de maig es va produir la segona operació. En aquest cas els Mossos van detenir tres joves francesos de 23, 24 i 25 anys veïns de Beziers i Servian (França) que viatjaven amb dos cotxes per l'Autopista AP-7. Els agents van requisar 10 quilos de cabdells de marihuana i se'ls van trobar 2.850 euros en efectiu. Els tres van quedar en llibertat un cop van acabar de declarar davant el jutge de Figueres.

Finalment el 23 de maig es van produir les altres dues detencions. En aquest cas es tracta de dos homes de nacionalitat marroquina de 43 i 32 anys sense domicili conegut. Els agents van sospitar quan van veure els dos arrestats dirigir-se a un aparcament a recollir una furgoneta amb actitud vigilant. La policia els va identificar i en el registre del cotxe hi va trobar 21 quilos d'haixix en paquets de 500 grams. Els dos homes, que no tenen antecedents, estan a l'espera de declarar davant el jutge.