La FAPAC denuncia deficiències en la preinscripció escolar a Girona

Es queixa de “provisionalitat” i “manca de planificació eficaç”

La Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC) ha denunciat “provisionalitat” i “manca de planificació eficaç” en la preinscripció escolar a Girona. L’entitat ha recordat que ja fa temps que denuncia que la capital gironina necessita més places de secundària i que això implica la construcció “d’almenys” un nou institut. El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), format per associacions de pares i sindicats, ha alertat que aquesta situació provocarà “més segregació educativa” i que sense una planificació eficaç de la preinscripció escolar s’afavoreix més la xarxa privada concertada que la pública.
Des de la FAPAC i el MUCE es recorda que la demanda d’un nou institut va ser atesa “de forma precària i en una ubicació provisional” al final del curs 2014-15 en l’anomenat institut Ermessenda, amb dues línies de Primer d’ESO.

El curs passat, s’afegeix, ja van ser necessàries dues línies més repercutint dos “bonys” en dos centres de la ciutat, i s’alerta que per al curs vinent en calen tres més, cinc en total, assignades totes elles a l’institut Ermessenda, en dues seus. A parer de les dues entitats, aquest fet produeix “més sensació de precarietat i provisionalitat”.

El resultat de la preinscripció ha estat “molt preocupant” pel que fa al resultat de l’institut Ermesenda, ja que de 150 places ofertades, s’han preinscrit en primera opció 53 alumnes.

Per tot plegat denuncien que el resultat de la preinscripció “és molt probable que provoqui més segregació educativa”. A més subratllen que l’acumulació de les vacants en un sol centre, la “incertesa” en la planificació, la “indefinició” dels projectes educatius i la “manca” d’un treball “seriós i contrastat” amb les famílies són “garantia” de més segregació i, en aquest sentit, “d’afavorir més la xarxa privada concertada que la pública”.