Madrenas discuteix la realitat hondurenya de Girona amb el Padre Melo

L'alcaldessa s'ha reunit amb l’hondureny Ismael Moreno Coto aquest matí

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha rebut aquest matí el sacerdot Ismael Moreno Coto, més conegut com a Padre Melo. A la reunió, que ha tingut lloc al despatx d'Alcaldia, hi han assistit també el regidor de Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Cristóbal Sànchez, un representant de la Asociación Social Cultural de Honduras a la demarcació de Girona i un de la Comissió de l’Agenda Llatinoamericana de Girona. Durant la trobada han tractat diversos temes d'actualitat relacionats amb el país i amb la ciutat, on el col·lectiu hondureny té una destacada presència.
 
El Padre Melo és un sacerdot jesuïta, comunicador i un rellevant líder opositor al seu país, on lluita contra la violació dels drets elementals dels hondurenys. La seva relació amb Girona va més enllà de l’àmbit estrictament institucional, ja que Melo és un dels distribuïdors de l’Agenda Llatinoamericana, una publicació a la qual l’Ajuntament de Girona dóna suport des dels seus inicis a través d’un conveni.
 
Durant la seva visita a Girona, el Padre Melo ha aprofitat també per reunir-se amb professionals de l’àmbit social de la ciutat que estan en contacte directe amb persones d’origen hondureny. A més, aquest vespre, a les 20 h a la Casa de Cultura de Girona, Melo oferirà la xerrada “La vulneració dels drets humans a Hondures”. La ponència, moderada pel periodista d’El Punt Avui Pau Lanao i que comptarà amb la participació del periodista del Diari de Girona Albert Martín de Vidales, és oberta a tota la ciutadania i té com a objectiu explicar la situació d’extrema violència que està vivint Hondures.