El Festival de Música Isaac Albéniz de Camprodon programa 13 concerts en la seva 32a edició

Enguany també es faran concerts al Monestir de Sant Pere

Camprodon celebra la 32a edició del Festival de Música Isaac Albéniz, un projecte cultural que té com objectiu apropar la música clàssica a la gent i que està organitzat per l'Ajuntament de Camprodon i la Fundació Isaac Albéniz. El festival, que se celebrarà del 9 de juliol al 16 d'agost, ha programat un total de 13 actuacions encapçalades per artistes musical nacionals com internacionals. Entre els artistes destaquen noms com per exemple el de Mercedes Gancedo i Francisco Poyato, que interpretaran obres de compositors catalans i llatinoamericans; Fanny Cobus i François Ragot, que faran un duet de viola i violoncel; la pianista coreana Min Jung KYM; l'Òscar Martin, que interpretarà 'Suite Ibèrica', i el pianista Guillermo González que oferirà un concert amb la soprano Magdalena Lamas i el poeta Antonio Carvajal. La novetat d'aquest any és que el festival, a més de l'Església del Carme, se celebrarà al Monestir de Sant Pere.
 
El director del Curs Internacional de Música i del Festival de Música, Gennay Dzubenko, ha estat l'encarregat de presentar el programa d'aqueta nova edició. El 16 de juliol tindrà lloc el concert de cant de Mercedes Gancedo i el pianista Francisco Poyato, que interpretaran obres de compositors catalans i llatinoamericans. El 21 de juliol, l'actuació del guitarrista Philippe Mouratoglow. Seguidament, el 23 de juliol serà el torn de les corals de Camprodon, d'Indika i d'Altea, que interpretaran un concert clàssic. El 6 d'agost Fanny Cobus i François Ragot representaran un duo amb viola i violoncel.

L'11 d'agost tres musics interpretaran peces musicals i poesia medieval de monjos i trobadors del segle XII i XIII. La pianista coreana Min Jung KYM actuarà el 13 d'agost i Òscar Martín presentarà la seva 'Suite Ibèrica' el 15. Finalment, un dia després, el pianista Guillermo González, la soprano Magdalena Lamas i el poeta Antonio Carvajal fusionaran musica i poesia per tancar el Festival del 2017.

Coincidint amb el Festival de Musica Isaac Albéniz, tindrà lloc el Curs Internacional de Música que porta el nom del compositor camprodoní i que enguany arriba a la seva 16a entrega del 10 al 15 de juliol al municipi. L'organització ha recalcat que és "un dels esdeveniments de música clàssica més populars de les comarques gironines que ofereix a alumnes d'arreu del món la possibilitat de conèixer la vila, conviure amb els veïns i formar-se a nivell musical i personal en un espai formatiu únic i privilegiat".

Tal com ha explicat l'alcalde de Camprodon, Xavier Sala, els festivals culturals a Catalunya, que compten amb menys de 3.000 espectadors representen el 44% de tots els certàmens. En canvi, els festivals massificats amb més de 80.000 espectadors, només representen el 3%. Sala ha explicat que "és de justícia que el llegat d'Albéniz perduri en el temps, i l'obligació de l'Administració és posar en valor la seva figura".

Per la seva part, la regidora de Cultura de Camprodon, Anna Colomer, ha explicat que "la vila ha esdevingut un espai cultural de referència i un destí musical de primer nivell", a més de comptar amb "una plataforma perfecta per a la formació i l'exhibició dels músics, i el seu enriquiment cultural".