El 1er premi de la Grossa de Sant Jordi cau a Girona

També s'ha repartit per Barcelona

  • La Grossa amb els dos presentadors del sorteig. ACN
    La Grossa amb els dos presentadors del sorteig
    Fotos: ACN
  • Els responsables de l'Estanc l'Havana de Girona celebrant que han repartit el primer premi. ACN
    Els responsables de l'Estanc l'Havana de Girona celebrant que han repartit el primer premi
    Fotos: ACN

Primer any de la Grossa de Sant Jordi i dos establiments de la ciutat de Girona ja han ajudat a repartir el primer premi. El Quiosc del Mercat i l'estanc l'Havana han venut tres bitllets del 51.393, premiats cadascun amb 100.000 euros.

"És el primer cop que repartim un premi gros i, tot i que encara no sabem a qui ha tocat, ens agradaria que fos a clients habituals", ha explicat el responsable de l'estanc situat a l'avinguda Lluís Pericot, Enric Casanovas.

Calcula que els guanyadors van comprar el número a última hora perquè primer van esgotar tots els bitllets en paper i, després, van continuar venent per terminal. El quiosc de la plaça del Lleó ha venut un bitllet premiat, també en format digital. "No esperava repartir el primer premi perquè he venut menys que per Cap d'Any", ha explicat la propietària del Quiosc del Mercat, Eva Pujol.

Sorpresos

"Aquests coses no solen passar a casa, sempre passen a casa dels altres, però aquesta vegada hem tingut la sort de poder repartir el primer premi i estem molt contents", ha afirmat Enric Casanovas. Els responsables de l'estanc l'Havana de Girona han celebrat amb cava que han venut dos bitllets de la Grossa de Sant Jordi i han convidat els clients a unir-se a la celebració brindant amb ells.

No ha aparegut, encara, cap dels guanyadors dels 100.000 euros que corresponen a cada bitllet del número 51.393. Esperen, però, que la sort hagi anat a parar a clients habituals. "Ens omple d'orgull poder repartir tants diners entre els nostres clients", hi ha afegit Casanovas.

És la primera vegada que aquest estanc reparteix un premi tan important. Van obrir portes fa 14 anys però només en fa quatre que venen Loteria de Catalunya. El que sospiten és que els bitllets guanyadors els han venut a última hora, després d'esgotar tots els números de cartró. "Llavors va ser quan vam continuar venent, però ja a través del terminal", concreta el responsable de l'establiment.

Casanovas ha afirmat que, al principi, la venda de la Grossa de Sant Jordi va arrancar amb més timidesa que la de Cap d'Any, potser per ser el primer any. "Però al final es va animar igualment i vam esgotar els números físics", ressalta.

La fortuna també ha somrigut al quiosc del mercat de la Plaça del Lleó de Girona. Allà, la seva propietària, Eva Pujol, ha explicat que "no tenia ni idea" de qui era la persona que havia comprat la butlleta a través del terminal. Pujol comenta que no tenia físicament el número i, per tant, "ha estat una sorpresa" quan s'han assabentat que havien venut un número de la Grossa.

El premiat amb el 51.393 comprat al Quiosc del Mercat no ha aparegut durant tot el matí. Pujol diu que "és habitual". "Si fossin un col·lectiu, o els companys del mercat, seria molt diferent". Per això, no s'han destapat ampolles de cava ni s'han vist imatges d'eufòria entre els paradistes i clients.

El Quiosc del Mercat no és la primera vegada que és notícia per un tema relacionat amb la Grossa. Per Cap d'Any va ser un dels establiments que va vendre el 01714. En aquella ocasió les butlletes van durar 25 minuts. Pujol ha explicat que "va ser una satisfacció molt gran" poder vendre exemplars del número i ara poder donar 100.000 euros del primer premi de la Grossa de Sant Jordi.

Amb tot, la propietària de l'establiment ha destacat que aquest Sant Jordi ha venut molt menys del que va vendre per Cap d'Any. "Potser el fet que sigui la primera edició de la Grossa per Sant Jordi ha fet que no animés tant la gent a comprar", ha conclòs.