Descobreix els grups que actuaran al Festival Sons del Món 2017

El festival augmenta els concerts de gran format de cinc a vuit

La programació de la nova edició del festival Sons del Món de Roses (Alt Empordà), que combina música i vi de la Denominació d’Origen Empordà en espais patrimonials i cellers, s'ha donat a conèixer aquest matí a Girona. Fa unes setmanes, es va avançar el cap de cartell, Tom Jones, que oferirà un concert amb els seus grans èxits el 22 de juliol a la Ciutadella de Roses. La meitat de les entrades ja s'han venut.

Els que també actuaran a la Ciutadella serà Txarango acompanyats de Gertrudis, en el que s'espera que sigui un dels concerts més multitudinaris d'aquesta edició. Els altres dos concerts de gran format a la Ciutadella serà el que oferirà Bustamante, en el que serà l'únic concert a Catalunya de la seva gira de grans èxits, i Loquillo, que portarà a Roses la gira antològica 'Salut i Rock and Roll'.

L'altre espai emblemàtic, com és la plaça de la basílica de Castelló d'Empúries, serà on Rosana interpretarà els temes del seu darrer disc, 'En la memoria de la piel'. També ho farà Estrella Morente, una de les artistes més importants del flamenc, i Els Amics de les Arts que cantaran temes del seu darrer disc, 'Un estrany poder'.

Chambao donarà el tret de sortida amb el concert inaugural el 24 de juny a la Platja d'Empuriabrava. Els detalls es donaran a conèixer en els pròxims dies.

El seu director, Xavier Pascual, ha subratllat que aquest edició vol ser "la més ambiciosa" de la seva història on es vol fer un salt amb noms internacionals com és el cas de Tom Jones. El responsable del certamen ha remarcat que aquesta aposta arriba al marge de la coincidència dels deu anys i que és fruit de tots aquests anys de treball. "Volem ser un dels quatre festivals més importants de la Costa Brava i el de música moderna més important de la Costa brava nord", ha afirmat.

Un altre fet que els va convèncer de la necessitat de créixer va ser l'èxit de públic de l'última edició, amb més de 10.000 espectadors –un 60% més que el 2015- i deu dels dotze concerts programats amb les entrades esgotades. De fet, en l'edició d'enguany, s'ha apostat per augmentar l'aforament. En el cas de la Ciutadella, s'oferiran 2.200 localitats per estar assegut i fins a 5.000 de peu, mentre que a la plaça de la Basílica l'aforament, que en les primeres edicions era de 450 localitats, aquesta nova edició arribarà a les 900. Una altra novetat és la instal·lació d'una Zona Village a aquests dos espais de Roses i Castelló d'Empúries on el públic podrà prendre una copa o fer un mos abans i després dels concerts.

Cinc concerts a cellers

Després de l'èxit de la programació en format íntim als cellers de l'Empordà amb totes les entrades exhaurides, en aquesta nova edició s'han programat cinc concerts als mateixos indrets que l'edició passada. Pedro Guerra portarà en format acústic els seus grans èxits al celler Martin Faixó a Perafita; Judit Neddermann, al Cellers de'n Guilla; Ramon Mirabet ho farà a Vinya dels Aspres mentre que Paula Valls, una de les noves veus del jazz català, actuarà al Celler La Vinyeta. Maria Arnal i Marcel Bagés faran el concert de clausura del festival al Celler Espelt.

L'encarregada d'escollir els vins en funció de cada artista tornarà a ser la sommelier Laura Masramon. Tots els vins són de la Ruta del Vi DO Empordà, una zona que es caracteritza per una producció "molt versàtil" i amb molta "heterogeneïtat". En l'edició d'enguany ha escollit cinc blancs i dos vins negres. Segons ha explicat, "el vi permet gaudir al màxim de l'artista i al mateix temps l'artista amplifica l'expressió del vi".

El pressupost de l'edició d'enguany és de mig milió d'euros, la meitat dels quals els aporten administracions i patrocinis i l'altra meitat, el taquillatge.

Les entrades dels concerts ja estan a la venda des d'aquest dimecres.