El pianista Alfredo Rodríguez presentarà nou disc al Sunset Jazz Club

"Tocororo" ha estat produït per Quincy Jones

El Sunset Jazz Club de Girona presentarà el dijous 27 d’abril (22.00 h, 12 euros), dins de la programació del Ciclo 1906, el nou treball "Tocororo" del pianista cubà Alfredo Rodríguez, que ha triomfat en els millors escenaris i festivals internacionals. El disc ha estat produït per per Quincy Jones que, alhora, també és el padrí de l'artista.
 
La seva aposta amb el piano, i especialment en el format de trio, s'allunya de l'expressió convencional cubana a la qual estem acostumats, per abraçar noves vies d'exploració. La seva música està amarada de l'arrel de la seva Cuba natal, però aquesta es diversifica en altres direccions, en variats i sorprenents jocs rítmics i re-harmonitzacions que arriben a una intensitat excel·lent.
 
Les seves particulars lectures de clàssics com 'Guantanamera' o ‘Quizá, quizá', són exemples de la llibertat amb la qual Rodríguez i els seus acompanyants -el brasiler Munir Hossn al baix i la guitarra, i el cubà Michael Olivera a la bateria- aborden qualsevol idea preestablerta.
 
El Ciclo 1906 és un prestigiós festival itinerant, organitzat per la cervesa 1906 en diferents sales de l’estat, i enguany passa per primera vegada pel club gironí, on ja es va presentar amb gran èxit el pianista Aaron Parks la setmana passada, i on el 17 de maig hi actuarà el trio del pianista Bruce Barth amb el saxofonista Jerry Bergonzy com a artista convidat.