Detinguts quinze membres d’una organització dedicada al tràfic internacional de drogues

Un dels registres fou a Hostalric

La policia espanyola ha detingut en diversos punts de l’Estat, entre els quals destaquen Tarragona i Bilbao, quinze membres d’una organització dedicada al tràfic internacional de drogues i han intervingut 180 quilos d’haixix –dels quals 40 van ser interceptats en un carregament ocult de pebrots a La Jonquera (Alt Empordà)- 20 quilos de marihuana, 5,6 quilos d’speed i petites quantitats de cocaïna, a més de quatre quilos de substància de tall i armes de foc. A més, un dels registres es va produir en una finca d’Hostalric (Selva), on els agents ocultaven la mercaderia, i hi van trobar 120 quilos d’haixix i es van arrestar tres dels detinguts.
 
Les investigacions es van iniciar a mitjans de l’any passat quan la policia espanyola va rebre un avís de l’agregadoria espanyola d’Interior a Romania, que alertava sobre un individu de nacionalitat romanesa que s’havia desplaçat fins a l’Estat amb l’objectiu d’adquirir cànnabis i traficar amb drogues sintètiques.

Inicialment, els investigadors van localitzar diversos ciutadans, també d’origen romanès, en diverses províncies, entre les quals destacaven Tarragona i Bilbao. Arran de les investigacions, els agents van aconseguir frustrar l’enviament de 20 quilos de marihuana amb destí a Itàlia en un control policial rutinari i van detenir dues persones. Dos mesos després, els investigadors van intentar enviar uns altres 20 quilos d’haixix des de Bilbao a Tarragona en una furgoneta, també interceptada, i es van detenir els seus dos ocupants.

Al gener d’aquest any, els agents van intervenir a la Jonquera el carregament de 40 quilos d’haixix ocult en un vehicle amb destinació a Suècia i posteriorment van registrar la finca d’Hostalric.

Un cop identificats els membres de la xarxa, es van detenir les vuit persones restants i es van registrar cinc domicilis. En un d’ells, es van intervenir 5,6 quilos d’speed, 12 grams de cocaïna, 4 quilos de substància de tall, material per preparar els estupefaents per a la seva venda, dues escopetes retallades i una arma curta.