Castelló d'Empúries liquida el pressupost de 2016 amb un superàvit de 8,2 MEUR

Augmentarà les inversions fins als 6,3 MEUR

Un signe de "bona salut de la situació econòmica i financera municipal". Aquesta és la valoració que fa el govern municipal de Castelló d'Empúries (Alt Empordà) en relació als números de la liquidació de l'exercici 2016. Els comptes de l'any passat s'han tancat amb un romanent positiu de més de 8,2 MEUR. Davant d'aquestes dades, l'equip de govern ha anunciat que afrontarà noves inversions i hi destinarà un milió d'euros més. D'aquesta manera, la xifra d'aquest capítol se situarà en els 6,3 MEUR, una vegada incorporats també els romanents d'exercicis anteriors.

Pel què fa a l'evolució del deute, el consistori ha anat disminuint el percentatge d'endeutament i hores d'ara se situa al 53,95%. La voluntat municipal és rebaixar-lo per sota del 50%. Per això, han anunciat també que destinaran part del superàvit generat durant el 2016 a reduir-lo.

Des del govern també han volgut destacar l'augment dels ingressos tributaris a les arques municipals fruit, asseguren, de la "bona gestió dels serveis municipals de recaptació". Es tracta del quart any consecutiu que es produeix aquesta situació tot i que no s'ha incrementat la pressió fiscal i s'han establert mesures com ara bonificacions a l'IBI o la possibilitat de fraccionar tributs sense interessos.

D'altra banda, durant l'any passat l'ajuntament va registrar un termini mitjà de pagament a proveïdors de 26, 13 dies, a partir de l'aprovació de les factures.