El Govern aprova un préstec de 5 MEUR per garantir la viabilitat del Parc Científic de la UdG

Tindrà un termini d’amortització de 20 anys i un tipus d’interès de l’1,50%

El Govern ha autoritzat aquest matí a Avançsa, l’Empresa de Promoció i Localització Industrial de Catalunya SA, a atorgar un préstec de 5 milions d’euros a la Fundació Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA) per garantir la viabilitat del Parc Científic i Tecnològic de Girona. El préstec té un termini d’amortització de 20 anys i un tipus d’interès de l’1,50%.
 
En concret, aquest préstec a l’ICRA és per adquirir a la Fundació Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona el 64,54% del dret de superfície on està construït l’Edifici ICRA/H20. Amb aquest acord, el Govern vol ajudar a evitar la liquidació del PCiT. La Fundació del PCiT de la UdG va sol·licitar el 7 de gener de 2015 la declaració de concurs voluntari. El 31 de maig de 2016 va finalitzar la fase comuna i va ser fixada la junta de creditors.
 
Després de tres pròrrogues concedides pel titular del Jutjat Mercantil de Girona a les parts implicades, la junta de creditors està fixada per a aquest pròxim dijous 30 de març. La situació, però, es podria desencallar avui mateix si l’Estat (principal creditor) i el PCiT signen un conveni singular davant notari que eviti entrar en la fase de liquidació.