Girona participa a l’assemblea anual de l’Associació Europea per a la Salvaguarda del Patrimoni Jueu

L'acte té lloc a Luxemburg

El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, participa des d’ahir i fins diumenge a l’assemblea anual de l’Associació Europea per a la Salvaguarda del Patrimoni Jueu (AEPJ), que se celebra a Luxemburg. En aquesta reunió, a la qual assisteixen els coordinadors nacionals de l’entitat d’arreu del continent i que es porta a terme enguany sota el nom de “Jornada Europea de la Cultura Jueva: 20 anys promovent el llegat jueu”, es farà balanç de la activitat duta a terme el 2016 i s’aprovaran els projectes que es desenvoluparan el 2017.
 
Entre aquests projectes cal destacar una iniciativa de recerca sobre els fluxos migratoris dels jueus a Europa des de temps passats fins als nostres dies, que s’està treballant de forma conjunta entre l’AEPJ i la Biblioteca Nacional de Jerusalem i que donarà peu a una exposició temporal que es podrà visitar a Girona a partir del mes de setembre.
 
Diumenge està previst que tingui lloc una reunió de treball amb els coordinadors nacionals dels països participants de la Jornada de la Cultura Jueva 2017, que enguany se celebrarà el 3 de setembre i que s’ha convertit en una fita important de la qual Girona forma part. Tant el regidor Carles Ribas com la directora del Patronat Call de Girona i secretaria general de l’AEPJ, Assumpció Hosta, participaran a la reunió.
 
Està previst que durant el cap de setmana el regidor es reuneixi amb representants de la ciutat de Luxemburg, així com amb representants del  Consell d’Europa i de la direcció de l’Institut Europeu d’Itineraris Culturals, que té la seu a la mateixa ciutat.