El Parc Mediambiental de la Selva celebra una jornada de portes obertes la setmana vinent

Es vol apropar l'equipament als ciutadans

El Consell Comarcal ha organitzat una jornada de portes obertes al parc Mediambiental de la Selva amb l’objectiu d’apropar aquest espai a tots els ciutadans de la Selva. Per això, i després de l’èxit assolit en les dues edicions anteriors, s’ha organitzat una nova jornada de portes obertes durant tot el pròxim dissabte, 1 d’abril.

La jornada s’inaugurarà a les deu del matí amb una roda de visites i tallers als diferents espais del Parc. Entre els tallers que s’hi ha programat en la primera part de la jornada hi ha: La deixalleria i l’embarbussament de les deixalles. Visita i joc exterior; la història de Can Barromba i el joc de les RRR. Xerrada i joc interior” la planta de compostatge i l’abocador clausurat. Visita guiada a les instal•lacions, taller de joguines elèctriques modificades.”

Seguidament hi haurà una sessió tècnica sobre l’ús del compost amb explicacions sobre com aplicar el compost i trucs per ser un bon compostaire, a càrrec del mestre jardiner Fermí Lucas. Un cop finalitzi la sessió tècnica hi haurà una mostra de joguines modificades dels Luthiers drapaires, una mostra d’invents que combinen la imaginació i l’electrònica.

En la part final de la jornada hi haurà un inflable amb tobogan per als més petits, vermut concert per als més animats amb música brasilera i piscolabis per a tothom.

El conseller de Medi Ambient, Josep Roquet ha recordat que “molts veïns de la comarca de la Selva van poder visitar el parc mediambiental en els dos anys anteriors i van quedar molt sorpresos de la funció d’aquest espai i del que s’hi està duent a terme”. En aquest sentit, ha recordat el conseller responsable de Medi Ambient “la jornada d’aquest any pretén això, apropar una mica més el parc a tots els ciutadans de la comarca perquè coneguin i sàpiguen quines són les funcions d’aquest espai comarcal”.

De fet, tal com ha continuat Roquet, les activitats que s’hi organitzen són pensades per a tots els públics, perquè puguin participar-hi tota la família. Paral•lelament, també estan pensades per a entitats interessades en el medi ambient, responsables municipals, tècnics i regidors, així com empreses del sector.

Finalment, Roquet ha instat totes aquelles persones que encara no l’hagin visitat que aprofitin per fer-ho, a fi que enguany esdevingui novament una jornada amb un gran èxit tant a nivell de participació com d’organització.

Setmana del Medi Ambient a la comarca de la Selva

La jornada de dissabte posarà el punt i final a la Setmana dedicada al Medi Ambient, que té com a objectiu donar a conèixer el parc mediambiental i les seves funcions als ciutadans de la Selva. Pel que fa a la Setmana del Medi Ambient, que s’iniciarà el dilluns 27 de març i s’allargarà fins a l’1 d’abril, el parc s’obrirà a escoles, casals de la gent gran i a la població en general. Per això s’hi ha programat activitats dirigides a diversos públics com visita d’escolars d’Anglès i Hostalric. Enguany, la sessió dedicada al col•lectiu més gran està dedicada a la gent gran de la població d’Hostalric. Per això, des del Consell s’ha organitzat un servei de transport i una visita al Parc Mediambiental de la Selva per conèixer la planta de compostatge i la resta d’instal•lacions.