Noel compra l'antiga fàbrica d'Embotits Monts a Sant Joan de les Abadesses

Són tres naus que caldrà adequar

Noel Alimentaria tindrà presència al Ripollès amb la compra de l'antiga fàbrica d'Embotits Monts a Sant Joan de les Abadesses que va entrar en concurs de creditors l'any 2012. Es tracta d'unes instal·lacions d'uns 1.500 metres quadrats al polígon de la Coromina del bac on hi ha aixecades tres naus que la firma garrotxina haurà d'adaptar. Les instal·lacions comptaran amb diferents sales equipades amb tecnologia punta per oferir la màxima seguretat alimentaria en els seus productes. En aquest nou espai, Noel ampliarà la capacitat de producció de la divisió d'especialitats de xarcuteria i impulsar noves línies de negoci.

L'empresa garrotxina, fundada el 1940 a Olot, té la seu principal a Sant Joan les Fonts i està especialitzada en la producció i distribució d’embotits, pernil cuit i curat, carns fresques i plats preparats tant pel mercat nacional com l’internacional. L'any 2015 va facturar 207 MEUR i té més de 1.000 treballadors i 10 plantes productives. Actualment està en fase d'ultimar la nova planta construïda a Sant Joan les Fonts amb una inversió de 25 MEUR. Segons es diu en un comunicat, el "repte de la companyia passa ara per mantenir la seva aposta per la innovació i continuar guanyant presència tant al mercat nacional com a l'exterior". Actualment exporta a més de 55 països.

Des de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses s'ha rebut aquesta notícia de forma molt positiva, tot dient que aquesta és una "aposta pel territori" que permetrà "impulsar la zona" a nivell econòmic amb la contractació de personal. Consideren que la seva implantació a la comarca, a més, "reforçarà" el teixit empresarial i permetrà "dinamitzar" l'economia de la vila, sense oblidar que s'aprofitarà un espai industrial que havia quedat en desús.