Entitats ecologistes creen una nova plataforma contra el gasoducte MidCat

Els promotors expliquen que "amenaça" el territori

Diverses entitats ecologistes s'ha unit i han creat una nova associació anomenada Plataforma Resposta al MidcAT en contra del projecte de gasoducte que interconnectarà la península ibèrica amb França a través de les comarques gironines.

La nova plataforma es va constituir el 9 de febrer de la mà d'entitats com la Xarxa per la Sobirania Energètica (XSE), l'Associació de Naturalistes de Girona (ANG), la IAEDEN-Salvem l'Empordà, Bitxacs de la UdG, l'Observatori del Deute de la Globalització (ODG), l'Assemblea de Joves del Gironès i Ecologistes en Acció, així com diverses persones a títol individual. L'objectiu: fer visible el rebuig a aquesta infraestructura i reivindicar "una transició energètica més respectuosa amb l'entorn i les persones".

Asseguren que el projecte, que va començar a tramitar-se fa deu anys, té un impacte similar al del TAV o la MAT, que consideren el germà "bessó" d'aquest gasoducte. Segons expliquen, fa set anys França va paralitzar-lo però les obres a Catalunya van iniciar-se al 2011, amb el primer tram entre Martorell i Hostalric. Els ecologistes alerten que el projecte s'ha tornat a reprendre i que ara es vol abordar un nou tram fins a Figueres. Temen el seu impacte i volen mostrar els efectes que ja ha tingut als territoris on s'ha construït la primera fase.