Ventura Pons portarà al cinema la freda relació entre Dalí i la seva germana

Es rodarà principalment a Cadaqués i Figueres

El cineasta Ventura Pons començarà a rodar dilluns que ve, 27 de març, la seva nova pel·lícula: 'Miss Dalí'. La cinta, produïda per 'Els Films de la Rambla', girarà al voltant d'Anna María Dalí i narrarà la seva relació amb l'artista surrealista. El film tindrà com a escenari principal Cadaqués i Figueres i comptarà entre el seu repartiment amb les actrius britàniques Siân Philips, que interpretarà Anna Maria Dalí, i Claire Bloom.
 
Completaran el cartell Josep Maria Pou, Miranda Gas, Joan Carreras, Vicky Peña, Quim Àvila, Rachel Lascar, Mario Gas, Mercè Pons, Marta Angelat i Carme Sansa. El cineasta català ha explicat, a través d'un comunicat, que els dos germans tenien "personalitats genuïnes" i ha detallat "van deixar de tractar-se durant quasi quaranta anys" malgrat "l'amor que mútuament es van tenir tota la vida".
 
El paper d'Anna Maria Dalí serà interpretat per l'actriu gal·lesa Siân Philips i per Miranda Gas, que la interpretarà en la seva joventut. La nova cinta de Ventura Pons tindrà com a escenaris principals Figueres i Cadaqués, tot i que també es rodarà a París i Nova York. Ventura Pons ha detallat que se sent "molt a gust" amb aquesta pel·lícula perquè és "molt catalana". Pons ha explicat que el film serà rodat, en part, en anglès. El cineasta ha assegurat que "hi podria explicar moltes coses més" perquè va conèixer personalment tant Salvador Dalí com Anna Maria Dalí. Amb tot, ha reconegut que li sortirà "una mica llarga".

A través d'un comunicat, Ventura Pons, ha explicat que els dos germans "van deixar de tractar-se durant quasi quaranta anys, marcats, com en un drama grec, pels seus caràcters, pels seus amors, pels seus esperits lliures, per les seves traïcions, per ser fills de qui eren, per haver viscut intensament els anys més convulsos i apassionants d'un segle, curull de guerres, dictadures i de canvis culturals, socials, polítics i artístics".