Detingut després de saltar-se un control amb un cotxe robat, carregat de marihuana i sense carnet

El conductor és un francès de 26 anys

Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir el dia 17 de març, a Figueres, un home de 26 anys, de nacionalitat francesa i amb domicili a Cabestany (França), com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública, conducció temerària, conduir sense haver obtingut mai el permís, entrada a habitatge aliè i atemptat i desobediència als agents de l’autoritat.
 
Durant el vespre del mateix dia 17, mossos de l’ARRO estaven fent un control de pas al quilòmetre 761,5 de la carretera N-II, dins el terme municipal de Pont de Molins (Alt Empordà).
 
Pels volts de les 20.45 hores els agents van aturar un vehicle i, quan el conductor va obrir la finestra, van notar una forta olor de marihuana. Quan es disposaven a escorcollar el cotxe, el conductor va accelerar i va fugir a gran velocitat del control.
 
Els mossos, que es van haver d’apartar per evitar ser atropellats, van seguir el fugitiu, que conduïa de forma temerària per la N-II posant en greu perill la resta d’usuaris de la via. Quan el vehicle va arribar a Figueres, va entrar en contra direcció per l’avinguda Perpinyà i prop de la travessia Rec Aran, va perdre el control i va xocar contra la porta d’un comerç.
 
Seguidament, el conductor fugitiu va sortir corrents del vehicle i va saltar dins el pati interior d’una casa. Els agents el van seguir i el van detenir al mateix lloc.
 
Posteriorment, en escorcollar el vehicle, els agents van trobar al maleter dos grans sacs d’escombraries plens de marihuana. En un hi havia uns 7,4 kg i a l’altre uns 6,3 kg.
 
També van comprovar que el cotxe constava com a sostret i portava unes plaques de matrícula falses. A més, durant la identificació van comprovar que l’implicat no havia obtingut mai el permís de conduir.
 
El detingut va passar el 18 de març a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.