El Festival de Cap Roig 2017 presenta un cartell carregat d'estrelles

Se celebrarà del 7 de juliol al 22 d'agost

El president de Clippers i director del Festival de Cap Roig, Juli Guiu, ha presentat aquest divendres el cartell de la dissetena edició del certamen com “el més eclèctic” de tots. “Hem d’obrir al màxim el ventall al màxim de públics possibles, sense oblidar-nos que ens agrada portar els primeres espases de cada un dels seus gèneres”, ha defensat Guiu.

Novament, el festival torna a presentar una col·lecció d’artistes internacionals de renom, principalment de l’univers pop-rock, una colla de bandes i cantants pop estatals, una selecció d’artistes catalans i una cita amb la lírica, en aquest cas, amb el tenor Andrera Bocelli.

Wilco (concert inaugural), Anastasia, Passenger, Ben Harper, Pretenders, Norah Jones, Uberto Tozzi, Luis Fonsi i Jason Derulo (cloenda) són els artistes internacional d’aquesta edició, mentre en l’apartat estatal hi figuren noms del pop més comercial (David Bisbal, Melendi, Dani Martín, Miguel Bosé i Hombres G), representants de l’indi espanyol (Iván Ferreiro, India Martínez, Sweet California) i un reguitzell d’artistes catalans, des de les veus de Sílvia Pérez Cruz i Paula Valls, fins a Els Amics de les Arts, Estopa, Blaumut, Sidonie, Ramon Mirabet i La Iaia.

El protagonista de la “nit solidària” del festival serà enguany el cantautor italià Unberto Tozzi, que actuarà el 12 d’agost. El projecte promogut pel festival serà a benefici de l’Institut d’Investigació Biomèdica de irona, al qual es destinarà “una part” de la recaptació a taquilla. A banda d’aquestes actuacions el festival també programa enguany dos musicals per al públic familiar, dins de l’apartat ‘Cap Roig Mini’. Són ‘Alicia en el país de las maravillas’ i ‘La sirenita’.

El Festival de Cap Roig compta amb un pressupost molt similar al de la seva última edició, que arriba als 3,2 milions d’euros, un 33% dels quals provenen principalment de patrocini i de la subvenció de la Diputació de Girona i de la Generalitat en concepte d’ajudes reintegrables (l’any passat va ser de 33.000 euros, enguany encara no se sap), i la resta és recaptació a taquilla. Els preus de les entrades oscil·len molt en funció de l’artista que actuï, però tenen un cost mitjà aproximat de poc més de 50 euros.

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha lloat el que considera una aportació “testimonial” al festival, i l’ha felicitat per “haver sabut guanyar la complicitat del públic” i alhora dur a terme “una gestió eficaç”. Al seu parer, Cap Roig viu un moment “especialment dolç” en tots dos aspectes.

Moment especialment dolç pels objectius del festival i més instrumentals de gestió... Aquest festival ha sabut guanyar la complicitat del públic i la seva gestió ha estat eficaç. El paper de la subvenció pública és testimonial.
De la seva banda, Jaume Giró, ha reiterat la intenció de posar en marxa una “tercera missió” del Festival de Cap Roig, en referència al projecte d’afegir-hi una nova vessant de debat i reflexió” a imatge del que “la Caixa” fa actualment al Palau Macaya de Barcelona. En concret, l’objecte dels debats serà, segons Giró, l’impacte de les noves tecnologies i la globalització en el mercat de treball i la creació de desigualtats.

Aquest “fòrum”, però, no es posarà en marxa fins la tardor de l’any 2018, després que s’adeqüi un espai als Jardins o al seu entorn. La idea és que sigui utilitzat no només durant el festival sinó tot l’any.