Neix la plataforma ''La Garrotxa pel Sí''

Vol "ajudar a guanyar el referèndum" i fomentar la participació a la comarca

El sobiranisme català suma una nova entitat, en aquest cas d'àmbit comarcal. La Garrotxa pel Sí s'ha presentat a Olot aquest dissabte amb la "ferma voluntat" d'ajudar a convèncer el màxim de gent possible, perquè votin a favor d'un referèndum d'autodeterminació amb Espanya. En un manifest, l'entitat expressa que "no renunciaran mai" a la voluntat de "trencar amb el règim del 78".

L'escrit recull que La Garrotxa pel Sí no només defensen la celebració d'un referèndum sinó que "fan un pas més" per reclamar "un sí rotund" a la independència. En aquest sentit diuen que se "senten hereus" de les consultes populars que es van fer el 2009 i 2010 però que aquest cop "no volen mantenir la neutralitat" i es declaren obertament favorables a la independència.

El manifest concreta que la raó per la qual defensen la separació amb Espanya és la voluntat d'assolir "un país amb feina, empreses modèliques, sostenible i inclusiu". "Volem fer de Catalunya un país pròsper, obert, democràtic i just per a tothom", diu el comunicat.

Des de la plataforma fan un diagnòstic en relació a l'increment d'independentistes que hi ha hagut del 2010, en part donada, segons l'entitat, per les "coaccions judicials i l'asfixia econòmica cada vegada més important per part del govern espanyol".

El comunicat conclou deixant clar que un dels pilars de La Garrotxa pel Sí "és la democràcia" i, per tant, mantindran "tot el respecte" per aquells que no siguin favorables a les seves posicions, però asseguren, "fermesa davant actituds antidemocràtiques que altres vegades s'han utilitzat per obstaculitzar el camí cap a la independència".