S'entrega un dels responsables de la macroplantació de marihuana a Vulpellac

És un home de 53 anys i veí de Figueres

Els Mossos d'Esquadra han detingut un dels responsables de la macroplantació de marihuana localitzada en dues naus del polígon de Vulpellac (Baix Empordà). L'home, de fet, s'ha anat a entregar ell mateix a la comissaria de la Bisbal.
 
Es tracta d'un figuerenc de 53 anys, a qui ja li consten antecedents per delictes relacionats amb la droga. La plantació que la policia va desmantellar la formaven més de 4.400 plantes, que creixien a l'interior de dues naus que tenien la llum punxada. Al lloc, els Mossos d'Esquadra també van trobar-hi fins a 40 quilos de cabdells de marihuana, preparats per distribuir al mercat negre. A més, la policia va comissar centenars d'aparells que formaven part de tota la infraestructura necessària per afavorir el creixement de la droga. Els mossos mantenen la investigació oberta i no descarten més detencions.
 
L'avís que va permetre desmantellar la gran plantació de marihuana es va rebre divendres a la nit. Aquell dia, la policia va rebre l'alerta d'uns veïns de la zona, que sospitaven que dues de les naus del polígon tenien la llum punxada i, del seu interior, constantment s'escoltava el brunzit de motors.

Dissabte al matí, els Mossos d'Esquadra i tècnics d'Endesa van anar a lloc. Allà, el personal de la companyia va comprovar com, efectivament, les naus bevien l'electricitat directament de l'estesa del carrer. Arran d'això, i de les sospites que a dins s'hi cultivés marihuana, la policia va entrar a les dues naus.

A dins, els mossos hi van descobrir una plantació amb 4.431 plantes de marihuana i fins a vuit sacs precintats. Cadascun d'ells feia 5 quilos i estava ple de cabdells de droga, premsats i triturats. És a dir, 40 quilos de marihuana preparada per distribuir al mercat negre.

Centenars d'aparells

Per fer créixer la plantació, els responsables havien muntat tota la infraestructura necessària. De fet, havien repartit nombroses làmpades, transformadors i ventiladors arreu de les dues naus. En concret, de l'interior, els Mossos d'Esquadra van endur-se 466 llums, 168 bombetes de recanvi, 230 transformadors, 52 ventiladors i dos aparells d'aire condicionat.

A més, la policia també va trobar fins a 126 bidons de 10 litres cadascun plens de fertilitzant. Els agents van estar-se hores per tallar les plantes (en total, sumaven un pes de 480 quilos) i desmantellar tota la plantació.

Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació i ara han pogut detenir un dels responsables del cultiu. De fet, s'ha entregat ell mateix a la comissaria de la Bisbal d'Empordà. Es tracta d'un home de 53 anys, veí de Figueres, i a qui ja li consten antecedents per delictes relacionats amb la salut pública. El detingut passarà a disposició judicial en les properes hores.