Localitzades més de 4.000 plantes i 40 quilos de marihuana en dues naus industrials de Vulpellac

La policia encara busca als responsables de la plantació

Nova plantació de marihuana desmantellada a les comarques gironines. Aquest cop, al Baix Empordà. Els Mossos d'Esquadra han trobat més de 4.000 plantes i fins a 40 quilos de cabdells a l'interior de dues naus industrials de Vulpellac.

L'avís que ha permès desmantellar aquesta gran plantació de marihuana a Vulpellac es va rebre divendres a la nit. Cap a quarts d'onze, la policia va rebre l'alerta d'uns veïns de la zona, dient-los que sospitaven que dues de les naus del polígon industrial tenien la llum punxada. De fet, ho havien mig comprovat in situ. A més, aquests mateixos testimonis també van explicar que constantment se sentia un brunzit de motors d'extracció a l'interior, fos tant de dia com de nit.

L'endemà al matí, els Mossos d'Esquadra i tècnics d'Endesa van anar fins a les naus. Allà, el personal de la companyia va comprovar com, efectivament, agafaven directament la llum de l'estesa del carrer. Arran d'això, i de les sospites que a l'interior s'hi amagués una plantació de droga, la policia va entrar a les naus.

A dins, els mossos hi van descobrir una plantació amb 4.431 plantes de marihuana i fins a vuit sacs precintats. Cadascun d'ells feia 5 quilos i estava ple de cabdells de droga, premsats i triturats. És a dir, 40 quilos de marihuana preparada per distribuir al mercat negre.

Per fer créixer la plantació, els responsables havien muntat tota la infraestructura necessària. De fet, havien repartit nombroses làmpades, transformadors i ventiladors arreu de les dues naus. En concret, de l'interior, els Mossos d'Esquadra van endur-se 466 llums, 168 bombetes de recanvi, 230 transformadors, 52 ventiladors i dos aparells d'aire condicionat.

A més, la policia també va trobar fins a 126 bidons de 10 litres cadascun plens de fertilitzant. Els agents van estar-se hores per tallar les plantes (en total, sumaven un pes de 480 quilos) i desmantellar tota la plantació. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per un delicte contra la salut pública i treballen per identificar els responsables del cultiu. De moment, no hi ha detinguts.

Un 83,2% més de comisos durant el 2016

El cas de Vulpellac s'afegeix a la ja llarga llista de plantacions de marihuana que els Mossos d'Esquadra i la resta de policies han desmantellat a les comarques gironines. I és que a la demarcació, el cultiu d'aquesta droga ja s'ha convertit en un clàssic.

L'any passat, segons recull l'estadística dels Mossos d'Esquadra, els delictes contra la salut pública van créixer un 3,54% (410 casos). Però allò que va augmentar, i amb gran diferència, van ser els comisos que els mossos van fer de plantacions de marihuana. En concret, 28.115 plantes, un 83,2% més que al 2015 (quan van ser 15.344).