Begur retornarà a temps dels indians del 8 al 10 de setembre

Enguany estarà dedicada als oficis indians

La Fira d’Indians de Begur, que és el principal esdeveniment del municipi, se celebrarà aquest any els dies 8, 9 i 10 de setembre. A més, la fira, que enguany arriba a la catorzena edició, estarà dedicada als oficis indians. Amb l’elecció de la temàtica de la Fira es convocarà ara, per part de l’àrea municipal de Promoció Econòmica i Turisme, el concurs del cartell, que enguany arriba a la novena edició. El guanyador del premi, que es farà públic el mes d’abril, serà guardonat amb 500 euros. “Ja estem treballant per continuar millorant la Fira, el nostre objectiu és potenciar els seus aspectes culturals i incorporar-hi novetats importants”, ha recordat el regidor de l’àrea, Eugeni Pibernat.


La Fira, generalment, es fa coincidir amb el primer cap de setmana de setembre amb l’objectiu primordial d’allargar la temporada estival. Aquest any, com ja ha passat en altres edicions, en coincidir amb el final d’agost, s’ha decidit fer-la el segon cap de setmana. La Fira, com sempre, s’inaugurarà el divendres i s’allargarà durant el cap de setmana, dissabte i diumenge.


L’equip de treball de la Fira d’Indians, que aplega transversalment moltes àrees municipals, ha decidit que la temàtica d’aquesta edició sigui “Oficis indians”, en un intent de veure quins eren els arts i oficis que van desenvolupar els begurencs que van anar a fer les Amèriques, especialment relacionats amb el comerç o la producció agrària.


D’altra banda, en els propers dies es convocarà la novena edició del cartell de la Fira d’Indians, un cop s’ha decidit ja la temàtica. Els interessats, que tenen de temps fins a l’abril, poden presentar-se al concurs amb diverses propostes, que es poden fer amb la tècnica que consideri més adequada. Només es demana que siguin originals i inèdites. La mida del cartell ha de ser 45x65cm i s’han de presentar a l’Oficina de Turisme de Begur. El jurat del concurs estarà integrat pels membres de l’equip de treball de la Fira. El veredicte del jurat es farà públic el mes d’abril, coincidint amb l’acte de lliurament dels premis Vila de Begur de narrativa curta, a les Escoles Velles.