El nou servei d’inserció laboral de Tossa ha atès 135 persones des de gener

A més de la borsa de treball, també ajuda en el procés de recerca

L’Ajuntament de Tossa ha posat en marxa un projecte d’inserció laboral que funciona des del mes de gener i que ja ha atès 135 persones. L’horari d’atenció és de dilluns a dijous de 09:00h. a 14:00h. a la seu de Benestar Social (c/ Pola, 7).

Els perfils són diferents, tot i que el tema central i la màxima preocupació és la cerca de feina, en tant que la majoria de persones fa anys que no treballen (aturats de llarga durada) o bé són persones que només treballen la temporada d'estiu, trobant-se en situacions de precarietat, no només econòmica, sinó també personal, la resta de l'any.

La finalitat del projecte no es redueix a executar i mobilitzar una borsa de treball des de l'Ajuntament, sinó que pretén acompanyar a les persones en el procés de cerca de feina i de reinserció en el mercat laboral. En aquest sentit, Gemma Porcel, la inseridora laboral, afirma que “tothom es mereix una tercera i quarta oportunitat, nosaltres creiem fermament en el poder d'escoltar i acompanyar en la mesura que ens ho permeten i que nosaltres podem, a aquestes persones”. Porcel afegeix que “les nostres tasques són escoltar, realitzar una primera entrevista per dur a terme un primer contacte, i a partir d'aquí elaborar un pla de treball per cada un d'ells”.

En aquest pla de treball s'inclou l'acompanyament personal, la formació i la possible inserció mitjançant cerca de feina i/o període de pràctiques. A més de Porcel, l'equip està format per Judit Colls, educadora social; Anna Martínez, treballadora social; Montse Vila, agent d’acollida; i Rosa Pons, administració.

El servei s’ofereix en diversos formats: sessions grupals, sessions individuals, assessoraments, etc. i s’està parlant amb diferents empresaris, establiments i entitats per tal que puguin oferir les seves ofertes laborals al servei, sabent que hi haurà una valoració prèvia i un seguiment posterior per tal que les persones s’adeqüin i responguin el màxim possible en el lloc proposat.

Porcel conclou que “ja hem dut a terme 4 insercions en el mercat laboral i, a més, estem en coordinació i permanent contacte amb l’àrea de Joventut per tal de poder activar i promocionar la possible inserció dels joves de Tossa que ho necessitin”.