La Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols recuperarà el setmanari l'Àncora

L'ens i l'Associació Cultural Bitàcola han arribat a un acord per reeditar la publicació

La Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) vol recuperar el setmanari l'Àncora, el darrer número del qual es va publicar per darrera vegada el desembre de 2016. La Cambra i l'Associació Cultural Bitàcola, l'última editora de la publicació, han signat aquest dimarts un acord en virtut del qual l'ens es queda amb la capçalera i el seu el fons documental del setmanari. La voluntat de l'organisme és reeditar la publicació mantenint la seva "independència" i donar-li una "estructura periodística actual".

El setmanari va sortir al carrer per primera vegada amb el nom de Chut l'octubre de 1947. Inicialment estava centrada en l'àmbit esportiu. El seu fundador, Enric Descayre, era un gran amant dels esports i va decidir crear la publicació, que inicialment tenia només quatre pàgines. El canvi de nom va arribat dos anys més tard i amb ell la transformació cap a l'àmbit local. També va incorporar informació general i més pàgines.

El setmanari L'Àncora va estar a punt de tancar l'any 1956 per dificultats financeres. La situació es va resoldre gràcies a una campanya iniciada per la primera dona llicenciada de l'estat espanyol en Física i Química, Margarita Wirsing. Wirsing, que va dirigir la publicació fins al 1972, va proposar a deu col·laboradors de la revista fer una aportació de 100 de les antigues pessetes per salvar-la.

L'Àncora no ha estat l'única publicació de Sant Feliu de Guíxols, però sí una de les més emblemàtiques de la població. El seu tancament es va anunciar a finals de l'any passat i el darrer número, el 3.465, va sortir al desembre.

Ara, gràcies a l'acord que han signat la Cambra de Comerç i l'antiga editora, la capçalera podrà tornar a veure la llum. La intenció de la Cambra és reeditar-la i donar-li un caire periodístic més actual.