Platja d'Aro inicia la fase de diagnosi del nou pla director d'equipaments

S'ha convocat un taller de particpació ciutadana pel 27 de març

La regidoria Participació Ciutadana i Dinamització Comunitària de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro desenvolupa la fase de diagnosi del nou Pla Director d’Equipaments al municipi, amb el suport de la consultora d’innovació social Neopolis. Després de la recollida d’informació, iniciada el juliol de 2016, sobre els equipaments existents per elaborar-ne un inventari inicial i conèixer la valoració que en fan els tècnics municipals, es preveu la celebració de dos tallers participatius. Un serà amb membres de tots els grups polítics municipals; i l’altre amb una representació de la ciutadania, dilluns 27 de març (19.30-21.30 h) al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro. Les inscripcions per participar-hi estan obertes fins al 13 de març mitjançant el lloc web del ciutadà.

La voluntat és reunir-hi entre 15-20 persones representatives en proporció demogràfica dels diferents nuclis (Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró), franges d’edat (16-30 anys, 30-55 anys, 55-70 anys i majors de 70 anys), gènere i origen; i es demana que siguin empadronats o amb segona residència amb una antiguitat mínima de 5 anys i que no hagin estat membres electes en el darrer procés electoral municipal. D’entre tots els candidats es farà una selecció que garanteixi l’acompliment d’aquests criteris que serà aprovada en la Comissió Informativa de Participació Ciutadana de 20 de març, prèvia a la celebració del taller (si amb els inscrits hi ha perfils no coberts, es proposaran candidats a partir d’una proposta tècnica). La finalitat d’aquests dos tallers inicials és fer una valoració de la dotació actual d’equipaments i dels seus punts forts i febles, abans d’obrir la següent fase del pla, que serà el treball de propostes.

Amb l’impuls del Pla Director d’Equipaments es pretén assolir una eina de planificació global que reculli les necessitats i disponibilitats d’equipaments al municipi i proposar un pla d’inversions a curt, mitjà i llarg termini per adequar i optimitzar les dotacions existents i, si cal, crear-ne de noves. El pla, ha d’analitzar la situació actual dels equipaments tant privats com públics, tenint present però la seva titularitat -si són municipals o d’altres administracions-; i detectar-ne les necessitats, tenint en compte l’evolució de la població i el planejament urbanístic vigent.

La tipologia d’equipaments que analitzarà el pla són docents (llar d’infants, escola, institut, mòduls formatius, escola d’idiomes, centre d’educació especial, ensenyament universitari...), sanitaris (hospitals, CAP, consultori, etc.), administratius i de proveïments (ajuntament, serveis municipals diversos, correus, jutjats, mercat...), culturals i cívics (sales polivalent, centre culturals i centre cívic, cinema, biblioteca, arxiu, museu, casal de gent gran, centre jove, ludoteca, etc.), serveis socials (centre de dia, residència gent gran, centre obert), religiós (centre de culte, etc.), esportius (complexos, camps esportius, pavelló, piscina, entre d'altres), funeraris (cementiri, tanatori, crematori, etc.), transport (bus, aparcament) i de seguretat (policia, bombers, ADF o altres).