Els infants de Sant Hilari Sacalm ja tenen veu pròpia

S'ha creat el primer Consell d'Infants per fomentar la participació entre els més joves del municipi

Un total de 120 nens de 5è i 6è de primària de les dues escoles de Sant Hilari Sacalm (Selva) formen el primer Consell d'Infants que s'ha creat al municipi. L'objectiu és fomentar la participació entre els més joves dins la vida pública de la localitat. Entre tots els membres del consell s'han escollit per sorteig tretze nens que faran de representants i portaran les idees i propostes del consell a l'ajuntament. En aquesta primera edició hauran de discutir sobre quines mesures prendre per tal de fer més segur el camí a l'escola. L'alcalde de Sant Hilari, Joan Ramon Veciana, ha explicat que aquesta proposta s'emmarca dins la regidoria de participació i diu que servirà per "implicar a la gent i en aquest cas als més joves" en tot allò que envolta el municipi.
 
Fer més segur el camí a l'escola, aquest és el tema sobre el que haurà de debatre el Consell d'Infants que s'ha creat a Sant Hilari Sacalm. La idea és intentar fer participar des d'un inici als nens del poble en les decisions que els afecten. Els joves, que cursen 5è i 6è de primària, es reuniran un cop al mes en horari de classe i aportaran idees. D'aquestes trobades en sortiran unes conclusions que els tretze representants, escollits per sorteig, traslladaran a l'equip de govern.

L'alcalde de Sant Hilari, Josep Ramon Veciana, destaca que es tracta d'una qüestió "important" per els nens perquè veuran "fet realitat" allò que debaten en el consell, i d'aquesta manera, "seran conscients" de la importància de participar.