Una seixantena de persones assisteixen al procés participatiu d'Un País en Comú a Girona

El partit farà en total 70 actes arreu del territori

Unes seixanta persones s'han donat cita aquest dissabte a la Fira de Girona en el procés participatiu que Un País en Comú (UPEC) ha celebrat, i que és un més dels 70 que la formació farà arreu del territori. La voluntat és debatre i fer aportacions al document que servirà com a ideari d'aquest nou espai polític. En aquest taller hi ha participat la membre de la formació Elisenda Alemany que ha destacat que "tan important és el com construïm la Catalunya del futur com el què direm sobre el nostre país". Alemany també s'ha referit a les "diferents sensibilitats" que hi ha al país i diu que "no han de ser la veu d'un sol", sinó que aquestes veus han d'estar presents al partit.

A la reunió s'han debatut cinc eixos que el partit considera "centrals"; un nou model econòmic i ecològic basat en el bé comú; un nou model de benestar per una societat més justa i igualitària; un país fratern i sobirà en tots els àmbits; una revolució democràtica i feminista; i un país inclusiu on càpiga tothom.

Amb el d'aquest dissabte a Girona ja s'han fet gairebé la meitat dels tallers previstos que continuaran la setmana que ve a altres ciutats com Figueres. Des del grup impulsor d'aquesta iniciativa valoren molt positivament la quantitat d'idees i gent que participa en els diferents actes que fan. Un dels responsables Josep Ferrer reconeix que "la participació de la gent als tallers i també les visites i aportacions recollides a través de la web estan per sobre de les nostres previsions".

Ferrer ha admès que "patien" per si el calendari era massa ajustat, però assegura que "podrem culminar aquest procés amb uns documents que seran representatius del que els milers de persones que hi han participat volen pel futur del nostre país".