Humor, política i mitjans de comunicació, a debat

La UdG acull una taula rodona en motiu de la V Setmana dels Rahola

La V Setmana dels Rahola arribarà al seu equador el proper dilluns a les dotze del migdia amb un debat sobre humor, política i mitjans de comunicació a la Sala de Graus de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona. Carles Bellsolà, Manel Fontdevila, Manel Lucas i Sion Biurrun conformaran la taula rodona que porta per títol «Riure per no plorar? El paper de l’humor com a eina informativa».
 
Carles Bellsolà és periodista i la cara visible d’Autobús de Campanya, un compte col·lectiu anònim de Twitter que analitza amb humor (sagnant) l’actualitat política i que fins i tot ha publicat un llibre amb el mateix títol.
 
Manel Fontdevila és autor de còmics. Va ser un dels fundadors, l’any 2014, de la revista d’humor Orgullo y Satisfacción, nascuda arran de la marxa d’El Jueves d’un grup de dibuixants que va denunciar censura per part del grup propietari del setmanari. Una de les seves obres més conegudes és la sèrie La Parejita.
 
Manel Lucas és guionista i actor del programa de sàtira política Polònia, de TV3. També és guionista de Crackòvia i col·labora amb diversos mitjans de comunicació. Llicenciat en ciències de la informació i en història, durant molts anys es va dedicar a la informació política fins que, fa un temps, va començar a parodiar-la.
 
Sion Biurrun és periodista i reportera de TV3.