La UdG obre avui les portes a 3.000 estudiants de Secundària i Batxillerat

Podran veure les instal·lacions de la universitat

La Jornada de Portes Obertes de la Universitat de Girona (UdG) rebrà avui uns 3.000 estudiants de Secundària i Batxillerat procedents de 50 centres educatius de la demarcació de Girona i comarques com Osona, Maresme o Vallès Occidental. Al llarg de tot el matí, s’oferiran sessions informatives sobre els graus de l’oferta formativa de la UdG així com visites guiades a les instal·lacions docents i de recerca dels Campus del Barri Vell, Campus Centre i Campus de Montilivi.
 
Els centres adscrits a la Universitat de Girona –l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES) i l’Escola de Realització Audiovisual i Multimèdia (ERAM)– també obriran les seves portes, mostraran les seves instal·lacions i donaran a conèixer els graus que impartiran el curs 2017/18.
 
La Universitat de Girona mostrarà els seus serveis amb visites guiades a les biblioteques i amb la fira “Ho tens a la UdG”. Instal·lada davant de la Facultat de Ciències, en aquesta fira, els visitants podran informar-se de l’oferta de serveis per complementar el seu pas per la institució –idiomes, esports, biblioteques–, per facilitar la seva incorporació a la universitat –allotjament, Centre d’Informació i Atenció als Estudiants (CIAE)– o per fer que la seva experiència universitària sigui més completa –Cooperació, Oficina Verda, Consell d’Estudiants–. A la fira, hi seran presents les diferents associacions de la UdG així com la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital (C4D) o el Departament d’Enginyeria Química, Agrària i Tecnologia Agroalimentària (EQATA).
 
Propostes singulars


La Universitat de Girona oferirà algunes activitats singulars com, per exemple, la simulació d’un judici a la Facultat de Dret; una sessió de jocs a la Facultat d’Econòmiques i Empresarials; o la possibilitat que els professors d’institut puguin prendre un cafè amb el degà i els professors de la Facultat de Lletres. A més, la UdG oferirà la conferència “Gamificació de l’aprenentatge”, a càrrec de Pere Cornellà (Institut de Ciències de l’Educació – ICE) a la Sala de Graus de Facultat de Lletres, adreçada als professors de Secundària.


Com a novetat, l’Escola Politècnica Superior fomentarà la interacció amb els visitants en una zona d’activitats que s’instal·larà davant de l’edifici P-I, on exposarà un dels cotxes equipats per estudiants de la UdG i que ha participat al rally solidari UniDesert, al Marroc. També s’hi exhibiran el cotxe i la moto dissenyats per UdGRacing Team.
 
La Jornada de Portes Obertes tindrà una segona edició el 20 de maig i estarà adreçada a les famílies i públic en general.