Les dones i les famílies amb menys ingressos pateixen més mala alimentació

S'alerta sobre els excessos de sucres afegits, sal i greixos

Les dones i les famílies amb menys ingressos són les que pateixen amb més intensitat els efectes de l’excés de sucres afegits, sal i greixos insalubres en l’alimentació, segons un estudi de VSF Justícia Alimentària, que també alerta de l’augment de malalties relacionades amb l’alimentació insana. Concretament, una de cada cinc persones que avui moren a Catalunya ho fan per aquest motiu i un 26% de la despesa sanitària hi està relacionada. El director de l’estudi, Ferran Garcia, va destacar la necessitat d’impulsar iniciatives socials, polítiques i educatives per combatre la mala alimentació, causa de determinades malalties cardiovasculars, diabetis o càncers, com el de còlon i estómac.
 
L’estudi es va presentar aquest dimarts a la Facultat de Biologia de la UB, en un acte que també va servir per donar a conèixer la campanya ‘Enverina’m’ per ajudar a conscienciar la població.

En els últims anys, s’ha incrementat el consum de sucre, sal (sodi) i greixos saturats, incorporats en aliments processats i la majoria dels quals presenta clares deficiències en l’etiquetatge, segons l’estudi. Així mateix, continuen, la publicitat emesa en horari infantil n’incentiva el consum i sota l’aparença que aporta beneficis per la salut.

En aquest sentit, VSF Justícia Alimentària Global reclama una intervenció de les administracions públiques i que s’introdueixin canvis en la publicitat, etiquetatge i tributació, tal com es va fer en el seu dia amb el tabac.