Dos estudiants gironins passen a la segona fase de l’Olimpíada de Biologia

Se celebrarà demà dimecres

La Facultat de Ciències ha acollit aquest dissabte, 4 de febrer, la fase territorial de les comarques gironines de la 7a Olimpíada de Biologia, adreçada a estudiants de Batxillerat. Organitzada per la Societat Catalana de Biologia i les universitats públiques catalanes, també ha comptat amb el suport del Col·legi de Biòlegs de Catalunya o la Societat Espanyola de Bioquímica i Biologia Molecular, entre d’altres.
 
En total, han participat 46 estudiants procedents de setze centres educatius de poblacions de la demarcació com Amer, Figueres, Olot, Girona, Roses, Palafrugell, Banyoles i Lloret de Mar. La prova s’ha desenvolupat simultàniament a cinc seus de Catalunya (Tarragona, Girona, Lleida, Vic i Bellaterra) i, en total, ha comptat amb més de 400 participants.
                 
Els estudiants han realitzat una prova teòrica amb preguntes específiques sobre Biologia. Un cop corregida, els tres primers classificats de la fase gironina han estat:
 
1r) Max Ruiz Luyten (Institut Alexandre Deulofeu de Figueres)
2n) Bernat Dalmau Turró (Institut Castell d'Estela d’Amer)
3r) Francesc Josep Pedrosa Peregrina (Institut Bosc de la Coma d’Olot)
 
En acabar les proves, ha tingut lloc la xerrada “Trypanosoma cruzi i la malaltia de Chagas”, a càrrec de la professora de la Facultat de Ciències de la UdG i investigadora de la Facultat de Farmàcia de la UB, Alba Abras Feliu.
 
Els dos primers classificats, Max Ruiz i Bernat Dalmau, han resultat estar entre els 20 millors de Catalunya i podran participar en la 2a fase de l’Olimpíada, que tindrà lloc aquest dimecres a la Universitat Autònoma de Barcelona. Els 20 finalistes hauran de realitzar una prova pràctica. Els premis es lliuraran el divendres, 17 de febrer, en un acte a l’Institut d’Estudis Catalans.