Més d’un centenar d’estudiants participen a la Olimpíada de Geologia a la UdG

Celia Montalban ha quedat la primera classificada

La Facultat de Ciències ha acollit aquest divendres, 3 de febrer, la fase territorial de les comarques gironines de la 8a Olimpíada de Geologia, adreçada a estudiants de Batxillerat. Organitzada per l’AEPECT i el Centre GEOCAMB, ha comptat amb el suport els Deganat de les Facultat de Ciències, el Col·legi Oficial de Geòlegs de Catalunya, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Geològic de Catalunya i el Geoparc de la Catalunya Central, entre d’altres.
 
En total, hi ha participat 118 estudiants procedents de catorze centres educatius de la demarcació: IES Alexandre Deulofeu (Figueres), Institut Montsoriu (Arbúcies), IES Montilivi (Girona), IES Salvador Espriu (Salt), IES Santiago Sobrequés (Girona), IES Josep Brugulat (Banyoles), IES de Celrà (Celrà), Maristes (Girona), IES de Llagostera (Llagostera), IES Santa Eugènia (Girona), IES Ramon Muntaner (Figueres), IES Cendrassos (Figueres), Institut Narcís Xifra (Girona), Institut Castell d’Estella (Amer) i Institut Sant Elm (Sant Feliu de Guíxols).
                 
El estudiants han realitzat una prova teòrica amb preguntes específiques de Ciències de la Terra i una prova pràctica que requeria interpretar un tall geològic i identificar minerals, roques i fòssils.
 
Un cop corregits el exercicis, els tres primers classificats han estat:
 
1r) Celia Montalbán (Maristes de Girona)
2n) Marc Marimont (Maristes de Girona)
3r) Pere Moré (IES Montsoriu d’Arbúcies)
 
En la prova per equips –que ha consistit en resoldre un tall geològic, reconèixer un conjunt de mostres de fòssils, minerals i roques i descobrir problemàtica ambiental associada– va haver-hi un doble empat entre dos equips: un, format per alumnes de l’Institut Ramon Muntaner de Figueres i, l’altre, un equip mixt constituït per alumnes del Castell d’Estela d’Amer i de l’Institut Montsoriu de Figueres.   
 
En acabar les proves, s’ha celebrat un acte de lliurament de diplomes que ha començat amb la conferència "Un mar de tresors: el jaciment paleontològic del Camp dels Ninots” impartida pels investigadors de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), Gerard Campeny i Bruno Gómez.