Comencen els Wind Games 2017 amb rècord de participants

Més de 80 equips i 200 voladors d’arreu del món hi competeixen

El Túnel de Vent d’Empuriabrava acull avui i demà la quarta edició dels WIND GAMES, la competició internacional de vol indoor que reuneix els millors especialistes del món d’aquest esport pioner al nostre país. Es tracta de l’edició amb més participants inscrits de la seva història. Són més de 200 voladors registrats en més de 80 equips. L’estrena de tres noves modalitats i l’organització del primer Campionat d'Espanya de vol indoor són dues de les novetats destacades de l’edició d’aquest 2017.


A dos quarts de nou del matí han començat les primeres rondes classificatòries de les disciplines de vol relatiu VFS i FS en les quals hi han participat 32 equips procedents d'arreu del món. Aquesta tarda és el torn de les modalitats Solo Speed, 4Speed, Freestyle i Dynamic.


En el marc dels WIND GAMES 2017, i per primera vegada a la història, Espanya acull una competició de vol indoor reconeguda per la Real Federación Aeronáutica Española (RFAE). La prova, que inclou 2 disciplines (FS i 2WD) serveix per a determinar els equips que representaran a Espanya en el Campionat Mundial que se celebrarà a Montreal aquest mateix any. La directora del Túnel de Vent d’Empuriabrava destaca que “és un honor poder organitzar el campionat que veurà néixer la primera selecció espanyola de vol indoor de la història en el marc dels WIND GAMES que enguany venen carregats de novetats molt destacades que posen de manifest el progrés del nostre esport i el seu reconeixement a nivell oficial”.


A banda de l’organització de la primera competició de vol indoor a nivell nacional, els WIND GAMES registren aquest 2017 rècord de competidors inscrits. Hi participen més de 200 voladors agrupats en 80 equips provinents de més de 15 països dels 5 continents. Entre ells, destaquen un grup de joves voladors de poc més de 10 anys d’edat que participen en les categories de Freestyle i SOLO SPEED.


Tres noves disciplines


D’una banda WINDOOR presenta la disciplina SOLO SPEED, que consisteix en executar rutines aèries (moviments) a gran velocitat. Les rondes seran ràpides i furioses i els competidors es disputaran el podi per centèsimes de segon. Una petita penalització podria ser la diferència entre el primer i el sisè lloc. Els competidors de vol dinàmic, els més ràpids del món, tenen la possibilitat de demostrar la seva vàlua.


Dins d’aquesta disciplina hi ha una altra novetat important, la modalitat 4 Speed per equips de 4 voladors. Aquest tipus de vol, d’estil lliure molt creatiu, consisteix en executar rutines espectaculars que requereixen d’una acurada precisió i habilitat. Del 4Speed, el que es valora és la velocitat de vol lliure en equip.
Als WIND Games 2017 quedarà clar quins són els voladors més ràpids del món, tant en vol individual com en formacions de 4 voladors.


Als WIND GAMES de 2016, WINDOOR va descobrir al món el Freestyle, un nou tipus de competició d'estil lliure amb rondes d'alta i baixa velocitat combinades amb una innovadora dinàmica lliure amb música. Les coreografies dels atletes Maja kuczyńska i Leo Volkov, que van donar la volta al món en ser visionades més de 250 milions de vegades a través d’Internet, van marcar l’inici d’una nova era en el vol indoor mundial i des d’aleshores, el format ha estat inclòs en competicions mundials de reconegut prestigi mundial.


És el cas de la competició internacional realitzada el passat mes de Maig a Brussel·les, CharleWars II, que va incorporar les rondes d’estil lliure a la seva competició (sense la ronda musical) i fins i tot la Federació Aernonàutica Internacional (FAI) va adoptar el format i el va utilitzar a la Copa del Món a Varsòvia el passat mes d'octubre.

Pels WIND GAMES 2017, WINDOOR fa alguns canvis en el format i prenent el concepte de Freestyle però fent un pas més enllà, presenta la primera competició de 2Way d'estil lliure al món. La competició consisteix en 2 rondes lliures amb música que es repetiran. No hi ha regles per a la composició dels equips pel que fa a edat o gènere. La idea és crear una plataforma oberta per a la llibertat d'expressió que permetrà als voladors explorar un nou art de performance dins el túnel al ritme de la música. Les rutines poden anar des de tot tipus d'estils de ball fins videojocs o moviments coreogràfics de superherois. L'elecció de la música i la interpretació musical serà un element molt important de les rutines. A diferència del 2WD al Freestyle no hi ha figures predeterminades pels jutges i els voladors poden dansar lliurement al túnel.

A banda de l’estrena de tres noves modalitats de vol indoor (2 Way Freestyle, SoloSpeed & 4 Speed),- WINDOOR donarà cabuda també a les disciplines més tradicionals tant de vol dinàmic com vol relatiu. Així hi haurà competicions de 2 Way Dynamic, Freestyle, Formation Skydiving Open (FS), Formation Skydiving Female i Vertical Formation Skydiving (VFS).

“L'objectiu és acollir els millors equips del món”, remarca Rico. “Els estàndards en totes aquestes disciplines seran alts, amb algunes batalles molt disputades pels primers llocs”, assegura la directora del Túnel de Vent d’Empuriabrava.

Els WIND GAMES 2017 compten amb el suport i patrocini de Red Bull, Ferrari Costa Brava, Federació Aèria Catalana (FAC), Real Federación Aeronáutica Española (RFAE),  Generalitat de Catalunya, Diputació de Girona, l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, ABB entre d’altres.