El regidor del PP de Vilafant proposa anar amb tancs a la Diada

Parra ha compartit una imatge a Facebook que ha encès la polèmica

El regidor del Partit Popular (PP) de Viafant, José Francisco Parra, ha convidat a través de Facebook a anar a la diada nacional de Catalunya amb tancs. El resultat ha estat una gran polèmica que ha encès la xarxa.

Amb tot, el regidor s'ha excusat dient que tot plegat era una broma, després de publicar una imatge al seu mur on es veia un tanc i la frase "comparteix si t'agradaria que a la propera Diada estigués amenitzada per l'Exèrcit Espanyol".

Les reaccions no s'han fet esperar i fins i tot el regidor del PP a Figueres, Diego Borrego, li ha seguit el joc dient "M'agrada més veure com els Mossos os fiquen la porra pel cul als independentistes i a sobre us agrada", declarava Borrego, malgrat poc després s'ha disculpat pel seu "anterior fake", sense deixar entendre què volia dir exactament amb això.

Dimissions


Des d’ERC Alt Empordà han condemnat enèrgicament les manifestacions "incitant a la violència, insultant i fent apologia del feixisme" que durant les darreres hores han realitzat els esmentats regidors del PP. Pel que fa a Diego Borrego els republicans tot i valorar que ha demanat disculpes, "considerem que un càrrec públic no pot fer unes manifestacions com les que ha realitzat menyspreant el cos dels Mossos d’Esquadra".
 
En els dos casos, ERC demana al Partit Popular que els faci dimitir i tornar la seva acta de regidors.

Amb tot, des de la CUP de Figueres també han demanat la dimissió de Borrego. La portaveu de la formació independentista, Natàlia Sànchez, ha mostrat el seu rebuig cap a aquestes afirmacions del regidor popular: "El comentari de Diego Borrego, incitant a l'odi i a la violència a través d'un to clarament homofòbic és totalment inacceptable", ha declarat Sànchez. I ha afegit: "Des de la CUP demanem la dimissió del regidor Borrego. Les seves paraules són impròpies d'un representant públic d'un ajuntament en democràcia".