Es manté activada l’alerta per noves nevades aquest divendres al Ripollès i la Cerdanya

La cota se situarà per damunt dels 600 metres

Protecció Civil manté activada l’alerta del pla Neucat per la previsió de noves nevades aquest divendres des del matí i intensificant-se al llarg del dia al Pirineu i Prepirineu, especialment a les comarques de Cerdanya, Ripollès i Berguedà, en zones on ha nevat aquest dimecres i dijous, segons les previsions del Servei Meteorològic. La cota de neu començarà al voltant dels 600 metres i pujarà fins als 1.200 on es poden acumular fins a 20 centímetres de neu. A causa del fort vent a les cotes altes es produirà el fenomen del torb, fins a la tarda.

Protecció Civil avisa que es poden produir més afectacions des del matí a carreteres que ahir ja van quedar afectades com la N-260 i C-16 incloent el túnel del Cadí. A més, poden generar-se plaques de gel a les vies.

Segons el Servei català de Trànsit, en aquests moments només hi ha tallada la BV-4024 de Bagà a Coll de Pal i és obligatori l’ús de cadenes a la B-400 Guardiola de Berguedà a Gósol, B-402 Guardiola de Berguedà a Gombrèn, BP-4131 Espunyola, BV-4241 de Capolat a Guixers, BV-4242 a Berga cap al Santuari de Queralt i BV-4243 Castellar del Riu cap als Rasos de Peguera.

Protecció Civil ha indicat a les set d’aquest vespre que no hi ha la previsió que aquest divendres s’hagin de veure afectades línies de transport escolar a causa de la neu. Cal recordar que la nevada de dimecres ha causat que aquest dijous diverses comarques hagin hagut d’alterar els seus serveis, com per exemple el Ripollès, on el transport escolar s’ha suspès completament, Osona, el Berguedà, la Garrotxa o l’Anoia. En total hi ha hagut més de 3.500 alumnes afectats.

L’Institut Cartogràfic i Geològic ha indicat que aquest divendres el perill d’allaus augmentarà a fort (4 en l’escala europea de 5) a tot el Pirineu i Prepirineu menys a l’Aran-Franja Nord de la Pallaresa, que es mantindrà marcat (3). Davant d’aquesta situació, Protecció Civil ha activat la prealerta el pla Allaucat i demana extremar les precaucions demà en les activitats de muntanya fora de les zones de pistes i portar el material de seguretat necessari.