Marina i Muñoz comencen sense problemes la ruta solidària a Gàmbia

El conflicte armat a la zona no els ha impedit accedir al país

Xavi Marina i Joan Muñoz han començat ja la Ruta Solidària 120 km Not Stop que els durà al llarg dels propers dies per una vintena de pobles d’aquest país africà, després que han pogut arribar al seu destí sense cap problema. Els dos corredors de fons van marxar de Blanes divendres passat al migdia per agafar un avió en direcció a Casablanca, on havien d’esperar per saber si podrien enllaçar amb un segon vol que els havia de dur fins a Gàmbia.

Tot i que els contactes dels dos corredors de fons blanencs els havien assegurat que no tindrien cap entrebanc, durant els dies anteriors a marxar de Blanes la incertesa havia estat la tònica general respecte la situació política que es viu a Gàmbia i, per tant, no estaven del tot segurs que podrien realitzar el seu projecte. L’amenaça d’una possible intervenció militar era ben real, i per tant calia estar amatents a les notícies.

Ruta Solidària 120 km Not Stop a Gàmbia

Segons han informat familiars dels dos corredors blanencs, tots dos van poder volar sense cap problema, i van arribar al seu destí, Kuwonku, aquest passat cap de setmana. Ara, els esperen uns quants dies per fer el recorregut d’entre 120 i 130 kilòmetres non stop, comptant amb un vehicle de suport que els acompanyarà durant tot el trajecte, en col·laboració amb la ONG Kuwonku Blanes amb Gàmbia.

Al llarg de la ruta, repartiran el material que han estat recollint les darreres setmanes a Blanes, comptant amb la col·laboració i aportacions de diversos particulars, farmàcies i entitats. En total, s’han recaptat 120 kilos de medicaments, roba esportiva i material escolar, que faran arribar a una vintena de pobles gambians. També s’han recollit 400 euros en efectiu per a la campanya.

Els dos esportistes blanencs hauran de suportar una situació meteorològica força diferent al fred i la pluja que els va acompanyar al marxar. Actualment a Gàmbia hi ha temperatures que volten els 40 graus, i per tant la ruta serà dura però alhora molt esperada per tots dos.

Originàriament, la idea de fer el projecte va sorgir com una manera de combinar esport i cooperació, ja que els dos atletes volien aprofitar per entrenar i córrer en un lloc diferent a l’habitual, en terres desèrtiques, a l’hora que complien aquest objectiu solidari. Xavi Marina i Joan Muñoz tenen previst emprendre el viatge de tornada cap a Blanes diumenge vinent, el 29 de gener.