La cinquena edició d'OLOTx2' amplia l'oferta i els dies per captar més turisme

La iniciativa arrencarà el divendres 17 de febrer i s'allargarà fins el diumenge 19

Enguany, la cinquena edició de l'OLOTx2' porta l'afegit 'plus'. El motiu és l'increment d'oportunitats i de dies que durarà la iniciativa. El regidor de Promoció de la Ciutat, Estanis Vayreda, explica que volen que Olot sigui un aparador pels visitants. "Aquest plus vol dir que més enllà dels restaurants i hotels, els turistes puguin gaudir de totes les activitats que es fan a la ciutat i a la comarca durant tot l'any", ha destacat. En total seran 130 oportunitats durant els dos dies i mig que durarà la iniciativa. De fet, l'ajuntament ha decidit ampliar-ho a divendres a la tarda per tal "d'acollir el màxim de gent possible".

Vayreda també ha volgut destacar la importància de la qualitat. En aquest sentit, el regidor ha explicat que l'èxit d'aquesta campanya és "essencialment gràcies al fet que aquells que hi participen ofereixen productes de qualitat que repercuteixen en l'impacte econòmic de la ciutat".

La presentació ha tingut lloc aquest divendres a l'Oficina de Turisme d'Olot i també ha comptat amb l'assistència del president de l'Associació de Comerciants del municipi, Jordi Rovira, que ha assegurat que "la campanya dóna uns bons resultats" i ha recordat que té lloc el cap de setmana abans d'un altre gran esdeveniment; la Botiga al carrer.

'OLOTx2' començarà el divendres 17 de febrer amb l'espectacle 'Berto Romero Sigue con nosotros' (20.30 h al Teatre Principal) i s'allargarà fins al diumenge 19 amb el concert gratuït de 'El Pot Petit' (11.30 h a la plaça Major). Entre les activitats que s'hi podran fer, a banda de l'oferta gastronòmica i hostalera, hi destaquen visites guiades als museus d'Olot, passejades en burro i trenet i rutes en bicicleta o en 'segway'.

Impacte econòmic important per Olot

Un dels punts que Vayreda ha volgut destacar és la repercussió econòmica que té per la ciutat. L'any passat van ser de 434.196 euros, tenint en compte les dades recollides per part dels allotjaments, restaurants i activitats participants, a part de les enquestes realitzades a comerços i altres establiments de serveis que es van fer a la ciutat.

Aquest any, des del consistori garrotxí esperen superar les xifres de l'any passat. "L'increment d'ofertes i de dies ens fa pensar que superarem els números de l'any passat", ha conclòs Vayreda.