511 persones troben feina a través del servei d'ocupació d'Olot, un 47% més que el 2015

El sector del comerç i la indústria concentren més de la meitat de les insercions

Un total de 511 persones han trobat feina a través del servei d'ocupació del Mas de les Mates a Olot durant l'any passat. Això representa un 47% més que l'any anterior, que van ser 347 persones les que van inserir-se acudint a aquesta oficina. Una xifra molt positiva si es té en compte que l'any 2011 van ser 151 persones.

El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, ha atribuït aquests bons resultats a un "triangle d'èxit" format pels treballadors, les empreses i l'ajuntament, a través de les persones que treballen al servei d'ocupació municipal. La mitjana d'inserció va ser del 38% del total d'atesos.

El comerç i la indústria van contractar més de la meitat dels aspirants que han trobat feina durant el 2016 a través d'aquest servei. El perfil majoritari de les persones que van aconseguir un contracte durant el 2016 a través de l'oficina situada al Mas Les Mates, és el d'una dona, d'entre 20 i 29 anys, nacionalitat espanyola i amb estudis primaris. Pel que fa a les insercions realitzades han estat principalment al sector del comerç i la indústria, que concentren més de la meitat dels contractes fets, un 38,7% i un 25,7%, respectivament, seguit de més distància dels serveis de neteja (un 7,5%), hostaleria (6,3%) i els serveis a les persones (un 6%).

Per contra, les ofertes de treball que més han costat de cobrir han estat els tècnics especialistes industrials –com ara mecànics, electricistes o soldadors-, serveis a les persones -cuidadors atenció sociosanitària- i hostaleria -ajudants de cuina, cuiners i cambrers-. Des de l'Ajuntament subratllen la importància de seguir un procés d'orientació per competències per augmentar les possibilitats d'inserció. El percentatge d'inserció laboral de les persones ateses va ser d'un 38% però si ens fixem en les que van seguir un procés d'orientació, la proporció puja fins al 57%. D’aquests últims, el 75% van trobar un lloc de treball segons el seu objectiu laboral i el 15% va aconseguir un contracte indefinit des de l’inici de la contractació.

Tot i les bones xifres, el regidor s'ha compromès a seguir treballant per "millorar" el servei a través d'un estudi sobre les característiques del mercat laboral i la recerca de fórmula que permetin introduir de nou al mercat laboral aquelles persones que fa temps que estan a l'atur

Olot, la segona ciutat de més de 30.000 habitants amb menys atur

Basant-se en les dades d'atur del desembre de l'any passat, la capital de la Garrotxa està entre les deu poblacions catalanes de més de 30.000 habitants que menys atur tenien en aquell moment amb un 9,8%. En el rànquing apareix en la segona posició només superat per Sant Cugat del Vallès, al capdavant, amb un 7,7% d'atur. En el llistat també apareixen ciutats com Girona i Vic, en la penúltima i última posició respectivament.

El desembre de 2016 a Olot hi havia 1.615 persones a l’atur, 225 menys que ara fa un any i 742 menys que al desembre de 2012. Pel que fa a la taxa d’atur, el desembre del 2015 era de l'11,3% i en plena crisi econòmica, el desembre del 2012, l'indicador va arribar al 14,7%.