Figueres aprova la llicència per reformar l'emblemàtic edifici del cafè Royal de la Rambla

L'actuació preveu un local en planta baixa on ho havia l'establiment que ha tancat portes i oficines a les dues plantes superiors

L'Ajuntament de Figueres ha aprovat la llicència per la reforma integral de l'edifici del cafè Royal. La propietat, Nova Cadieisa, ha demanat permís per a fer-hi una rehabilitació que preveu un local en planta baixa on fins ara hi havia l'establiment i oficines a les dues plantes superiors.

El cafè va tancar portes aquest Nadal just abans de celebrar el centenari de la seva obertura, l'any 1917. El consistori el va declarar al 2013 Bé Cultural d'Interès Local (BCIL). Per això, la reforma respectarà els elements catalogats. L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, diu que la intervenció és una "bona oportunitat per recuperar un edifici emblemàtic de la Rambla" i "fer atractiva l'entrada del carrer Sant Pau".

L'edifici que es troba just a l'entrada del carrer Sant Pau va ser construït l'any 1821 tot i que el cafè no va iniciar la seva activitat fins al 1917. Per les seves taules hi han passat figures de gran transcendència com el propi geni Salvador Dalí.

L'interior de l'establiment contenia alguns elements històrics i, per això i arran d'una campanya popular, l'Ajuntament el va protegir amb la figura del BCIL. Després d'anys de litigis, el local va tancar portes a finals de desembre i ara el consistori ha donat llum verda a la llicència per a reformar-lo. L'actuació preveu mantenir un local a la planta baixa i fer oficines a dues plantes superiors. Pel govern municipal aquesta és una bona oportunitat per donar una nova imatge a la zona.